- Jeg kan ikke huske større byggeaktivitet noen gang, og tror heller ikke at det har vært høyere aktivitet på i alle fall 30 til 40 år, sier daglig leder av NAI First Partners kontor i Tromsø, Oddbjørn Berg.

Det er estatenyheter.no som har oppsummert at godt over 200.000 kvadratmeter med nye næringsarealer, både kontorer, butikker, kombinasjons- og lagerlokaler er under bygging i ishavsbyen.

- Går man inn i de ulike prosjektene i detalj tror jeg at volumet nok vil ligge på mellom 200.000 og 250.000 kvadratmeter. Det har ikke blitt bygget like mye i byen siden sykehuset og universitetet ble bygget på 60- og 70-tallet, sier Berg til estatenyheter.no.

Deler av prosjektene vil bli ferdigstilt i oktober, så kommer det mer ut over neste år. Et av prosjektene ligger et par år frem i tid. Det er Coop Nord som står bak ett av prosjektene, mens Farmen kjøpesenter står bak det andre storprosjektet.

Utenfor sentrum ligger et område som heter Stakkvoldveien. I dette området skal det komme 50.000 kvadratmeter med butikker, kontorer og leiligheter.

- Rett ved siden av dette området prosjekter Odd Berg Gruppen et bygg. Første byggetrinn, som er på 17.000 kvadratmeter, er allerede godkjent, sier Berg.

Tromsø opplever for tiden en opptur av de sjeldne. En rekke aktører ønsker å etablere seg i byen, og den siste tiden har blant annet flere nye butikkjeder etablert seg i byen. Det samme gjelder også innenfor næringslivet, en rekke selskaper har etablert eller ønsker å etablere seg i Tromsø.

Har du Tips til VVS-Forum?

GI DIN KOMMENTAR HER: