Covent har vært gjennom en solid vekst de siste 8 årene, og ser for seg en internasjonalisering i sin videre strategi. Som et ledd i denne veksten, var det en fordel å få med nye eiere som har tilsvarende strategi og internasjonal erfaring.

Det var derfor naturlig å la Soler & Palau være den nye eieren. Selskapet ble etablert av to grundere i 1951, Soler og Palau, og er fortsatt et familie selskap styrt av familien Palau. Historien til S&P er som for Covent, hvor to grundere startet opp og hvor den ene familien fortsatt sitter som eier av selskapet.

Soler & Palau har fabrikker i Spania, Frankrike og England, samt USA, Mexico, Singapore, Kina, Thailand og Malaysia. Datterselskaper er etablert i Portugal, Holland, Belgia, Tyskland, Italia, Østerrike, Latvia i Europa. I tillegg er de i stadig vekst, med nye oppkjøp hvert år. Selskapet hadde en omsetning på 360 mill € i fjor, med nesten 3.000 ansatte, og har en solid selv finansierende stilling.

Covent blir den første etableringen for Soler & Palau i Skandinavia sier Hillario Tome, konsernsjef i S&P.

- Vi har stor tro på den kompetanse som ligger i Covent, samt videre satsing for å utvikle ventilasjonsaggregater med roterende energigjenvinnere i hele vårt marked. Her vil Covent spille en stor rolle. Vi har ikke denne type produkter i dag, slik at dette blir et helt nytt markedsområdet for oss, men og med gode synergieffekter for begge selskapene, fortsetter Hillario.

- Skulle vi først selge, så var dette en riktig partner for oss, sier Ivar Hovland. En solid langsiktig industriell eier som vil styrke vår produksjon og markedsadgang i Europa, helt i tråd med vår egen strategi.

- Det bir ikke noen praktiske endringer i Covent på grunn av salget. Både Jostein og jeg fortsetter som tidligere, men nå med et utvidet styre og drahjelp til videre satsing internasjonalt, sier Ivar Hovland, daglig leder i Covent AS.