Avtalen går ut på at Aug. Larsen AS konsekvent bruker Geberits produkter, hovedsakelig Mapress og Mepla, der det er aktuelt. Til gjengjeld stiller Geberit opp med kursing og topp service.

– Det første prosjektet dette samarbeidet ble prøvd på, var renoveringen av Norges vassdrags- og energiverks hovedkontor i Middelthuns gate i Oslo. Nå nærmer det seg overtakelse, og dette frister til gjentakelse, sier daglig leder Terje Hals i Aug. Larsen AS.

– Hvorfor valgte dere Mapress og Mepla?
– For å sikre at oppdragsgiver skulle få et førsteklasses produkt. Mapress er det originale galv-press, de andre er kopier.
NVE-bygget er det første prosjektet hvor vi har levert utelukkende Mepla og Mapress fra Geberit. Vi har nå trykktestet og til dels fylt vann på anlegget, og så langt kan vi si at vi aldri har hatt så få feil noe sted. Dette fungerer for oss, det er stor suksess med fravær av lekkasjer.

– Hva er den største gevinsten ved å satse på ett system?
– Kvaliteten i produktet og systemet er viktig, men like viktig er det å arbeide konsekvent med ett system, det gir rørleggeren trygghet.

– Hvordan er økonomien i systemet, Terje Hals?
– Vi har ikke sammenlignet økonomien i dette med systemer som er satt sammen ut fra prisen på de enkelte komponentene. Materialkostnadene er litt høyere enn for blandingsanlegg, men vi får en mer strømlinjeformet produksjon fordi alt passer sammen. Rørleggeren slipper plukking og det er lite svinn. Summen av materialer og utførelse ser ut til å være et nullspill i forhold til alternativet, men vi mener kvaliteten er høyere. Det håper vi oppdragsgiver merker seg.

– Gjennom Geberits opplæringstilbud har vi fått den nødvendige kompetansen. Mapress er mer idiotsikkert enn de andre systemene, men det må gjøres riktig, uansett.

– Hva med bruk av pressystemer i sjakter, det er ikke blitt vanlig ennå?
– Det er fremdeles mange oppdragsgivere som spesifiserer at de ikke vil ha pressrør i sjakter. Vi mener den holdningen er som å gå med ryggen først inn i fremtiden. Vi tror på pressrør også i sjakter.

– Har erfaringene med Geberit gjort at dere søker tilsvarende samarbeidsavtaler for andre produkter?
– Erfaringene er så gode at vi arbeider med å finne enhetlige leverandører for prosjektene.

– Men det er prisen det står på?
– Dessverre fungerer ikke bransjen slik at man får betalt for mer enn ”godt nok”, derfor går utførende ofte på akkord med kvaliteten når det gjelder materialvalg. For å få jobber i dag må man være ”på skiva” prismessig, presset er enormt. Skal man vinne litt ekstra er det en forutsetning at man har holdt sin sti ren når det gjelder kvalitet på tidligere prosjekter.

–Hvordan er markedet våren 2011?
– Det er svært godt. Vi har dobbelt så stor ordrereserve som noen gang før, hovedsakelig på boliger. Det er en eksplosjon i boligbygging. På Fornebu er vi sammen med Skanska ved siden av det som er blitt kalt Huset på prærien. Med Peab holder vi på med den gamle platehallen i Kværnerbyen, den skal bli et moderne kontorbygg, sier Terje Hals, daglig leder av Aug. Larsen AS.