Fagrådet for våtrom har fra etableringen i 1994 hatt alle sentrale aktører i byggebransjen, representert gjennom sine medlemsorganisasjoner, som medlemmer. Sintef har vært en nær samarbeidspartner i utviklingen av Byggebransjens våtromsnorm (BVN), skriver Fagrådet for våtrom i en pressemelding.

– Det at Byggmesterforbundet nå melder seg ut av FFV, i kjølvannet av den nylige oppnådde samarbeidsavtalen med Sintef, er beklagelig, sier daglig leder i FFV, Lars Gulbrandsen, i pressemeldingen.

– Spesielt faglig, da NBF var en sentral bidragsyter i etableringen av BVN og FFV. Og naturligvis også i det løpende arbeide fram til dags dato. Dette er en kontakt i hverdagen vi absolutt vil savne, og som vi fra vår side vil forsøke å reetablere gjennom en imøtekommende dialog med NBF.

– Vi kan likevel ikke se at utmeldelsen får spesielle konsekvenser for utviklingen av BVN eller andre aktiviteter FFV står for. Ikke minst fordi bygningsfaglige påfyll i videreutviklingen av BVN, tilføres gjennom Sintef-samarbeidet.

– Avtalen som FFV og Sintef har undertegnet gir FFV og våre medlemmer/samarbeidspartnere god mulighet til å påvirke utvikling og innhold i BVN. Vi vil i NBFs fravær gjøre dette på best mulig måte gjennom vårt store og sterkt faglige medlemsapparat, i vår dialog med Sintef.

Med hensyn til betydningen av FFVs sertifikater, vil det i framtida være viktig for alle nivåer å kunne framlegge kompetansebevis fra FFV for å synliggjøre overfor myndighetene og kunder, spesiell kompetanse innen området våtrom.

– Fagrådets posisjon er ikke redusert i henhold til den nye avtalen med Sintef. Godkjenning/sertifiseringsordningen er, og blir, en bekreftelse på oppnådd kompetanse overfor bedriftenes oppdragsgivere, og FFV kan på ingen måte være enige i at dette er overflødig, sier Gulbrandsen.