- I utgangspunktet ser ikke vi de store problemene med å fylle ut søknadsblanketten, men vi har likevel bedt om et møte med Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune, sier administrerende direktør, Tor Backe i NRL til vvs-forum.no.
Mindre dokumentasjon
Hensikten med møtet er å se på mulighetene for å begrense dokumentasjonen i forbindelse med søknadene om å renovere våtrom.
- Dokumentasjonen som skal følge søknaden bør begrenses til det mest nødvendige. I dag kan det virke som om kommunen ber om opplysninger som strengt tatt ikke er relevante når det gjelder å bygge et våtrom, mener Back.
Møtet mellom Oslo kommune og NRL vil bli avholdt i løpet av kort id, men det er ikke fastsatt noen møtedato ennå.
Kurs denne uka
NRLs avdeling Oslo og omegn skal arrangere et kurs rundt søknadsutfylling og dokumentasjon i samarbeid med Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune denne uka.
- Dette er et flott initiativ som andre kommuner burde følge opp i samarbeid med våre avdelinger, sier Tor Backe.
Administrerende direktør i NRL, Tor Backe understreker sterkt at NRL er positive til det nå er søknadsplikt på våtrom, for dermed å heve kvaliteten på nettopp disse arbeidende. NRL har ved flere anledninger etterlyst slik søknadsplikt.
- Alt for mange ukvalifiserte håndverkere har fått anledning til å drive i dette markedet tidligere. Problemet med søknadsplikt er imidlertid at det blir behandlingstid i kommunene, noe som jo ikke vært tilfelle før, og det er uvant for mange rørleggerbedrifter.
20 prosent for mye
- Hvordan stiller NRL seg til påstanden om at prishopp på bad kan komme helt opp i 20 prosent på grunn av søknadsplikten og merarbeid knyttet til dette?
- Vi stiller oss noe undrende til dette. Etter vår oppfatning skal ikke selve våtromsarbeidet bli særlig dyrere enn tidligere - forutsatt at bedriftene også tidligere har utført arbeidet i samsvar med våtromsnormen og gjeldende regler i TEK. Dersom prisene går opp, får vi i hvertfall håpe at det samtidig innebærer et kvalitetsløft for kunden, sier Tor Backe.
Det som åpenbart vil koste mer enn tidligere, er ekstra papirarbeid for rørleggerbedriftene og behandlingsgebyr i kommunen, men NRL stiller seg altså tvilende til at dette skal koste opp mot 20 prosent mer.