- Saken viser hvordan bedrifter står overfor et trusselbilde som de ikke har erfaring med, eller kunnskap om til å håndtere. Dette krever ekstra årvåkenhet, sier Jon Sandnes i BNL.
BNL er i tett dialog med politi, skatt og Arbeidstilsynet når det gjelder å få på plass en verktøykasse som gjør det enklere for bedrifter å gjøre de nødvendige tiltakene. BNL har også henvendt seg til regjeringen når det gjelder å få på plass effektive tiltak som kan bidra til å snu denne alvorlige utviklingen.
– Bedriftene trenger rett og slett hjelp til å avsløre skurkene. Det ser ut til at de kriminelle aktørene stadig operer på nye måter, og det er vanskelig for byggherre og hovedentreprenør å avsløre lovbrudd.
Samtidig påpeker Sandnes at bedriftsledere må være årvåkne og ta dette på høyeste alvor.
BNL ønsker også å bidra arbeidet med å gjøre det lettere å sjekke bedrifter.
I disse dager gjøres det en jobb blant annet med en revitalisering av Startbank, sier Sandnes.
Sandnes peker også på at færre ledd bør vurderes i en kontraktkjede.
- Både bestillere og entreprenører bør i større grad gjøre vurderinger om hvor mange ledd man bør ha i en kontraktkjede. Her har flere allerede gått foran. Dette vil bidra til større åpenhet, som er viktig i møte med et nytt trusselbilde. Offentlige oppdragsgivere kan også bidra med å etterspørre lærebedrifter, og etterspørre andre kriterier en laveste pris, sier Sandnes.
Kilde.bnl.no
BNL-lederen bekymret over utviklingen
I dagens utgave av Aftenposten er det en sak om hvordan kriminelle aktører blir trukket inn som underleverandører til store offentlige prosjekter. Vi er veldig bekymret for denne utviklingen, sier Jon Sandnes i BNL.
Denne artikkelen er over 8 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.