- Boliggapet øker, kommenterer adm. direktør Per Jæger hos Boligprodusentene.  - Befolkningsveksten har ført til at boligetterspørselen i og rundt de store byene har tatt helt av. - Spesielt Oslo henger etter i boligbyggingen i forhold til boligbehovet, fortsetter han.

· Målt i igangsatte enheter var den samlede veksten i fjor målt mot 2011 på 3,7 %. Dette betyr at den faktiske igangsettingen havnet på ca. 29.500 boligenheter. Av disse 29.500 var omtrent 50 % leiligheter. 

· Fjerde kvartal 2012 er det nest beste kvartalet vi har registrert på salg noen gang siden målingen ble etablert i 1999.

· Boligsalget i 2012 var samlet 9,2 % høyere enn i 2011. Årets siste kvartal er det beste kvartalet vi noen gang har registrert.

Også rundt mange av de mindre og mellomstore byene klarer ikke tilbudet av nye boliger å holde følge med etterspørselen, med betydelig prisvekst også i bruktmarkedet som konsekvens. Mesteparten – over 2/3 – av befolkningsveksten på 67.000 i 2012 skyltes innvandring. Den vil neppe avta med det første, og dermed vil presset på boligmarkedet i de store og i mange av de mindre byene fortsette i mange år. 

- For å stoppe prisveksten på nye og brukte boliger i mange byer, må boligbyggingen kraftig opp selv fra dagens relativt høye nivå, sier Per Jæger. Boligsalget i 2012 lover heldigvis godt for boligbyggingen de nærmeste årene, avslutter han.