Byggherre og byggeier skal på denne måten kunne oppnå gevinster og større forutsigbarhet for oppføringen av nybygg og for driften av eksisterende bygg.

GK fremhever at TotalTeknisk Entreprise er en velkoordinert leveranse av komplekse byggtekniske systemer, hvor menneskene bak ikke bare forstår teknikken, men også prosessen, avhengighetene, behovet for samhandling samt aktivt anvender BIM som et nødvendig verktøy.

TTE gjør det mulig å optimalisere bygget i forhold til FDVU ved at byggets komplette egenskaper videreføres gjennom BIM til driftsorganisasjonen.

GKs andre begrep - TotalTeknisk Service er en samlet leveranse av tverrfaglige drift- og vedlikeholdstjenester som er målrettet i forhold til byggeiers behov og som gir byggeier merverdi gjennom aktiv rådgiving og oppfølging.

Også her muliggjør BIM metoder og verktøy en effektiv drift gjennom en komplett oversikt over de tekniske systemene, deres egenskaper og servicehistorikk.

TTE og TTS sammen med BIM er raskeste vei til gevinster og synergier mener GK som nå arbeider aktivt for å utvikle og utbred de åpne buildingSMART standardene gjennom bransjeforeninger, buildingSMART Norge, Standard Norge, underleverandører og partnere slik at BIM verktøy og metoder raskt kan gi konkret nytteverdi.

GKs kjernekompetanse innen TTE er først og fremst ventilasjon, byggautomasjon, kulde, rør, energi og renrom.