Nylig gjenga www.vvs-forum.no en artikkel publisert i Stavanger Aftenblad, der altså IRIS hevder at sjokkoppvarming ikke løser legionellaproblemet. Det er dette som Eirik Ask ønsker å motbevise. Ask har også skrevet en fagartikkel/tilsvar som man kan lese i sin fulle bredde på vårt nettsted.

- Det å påstå at Folkehelsas veileder ikke er faglig holdbar kan ikke stå uimotsagt. Spesielt ikke så lenge det er tydelig at IRIS ikke har oppnådd ønsket resultat med ”sjokkoppvarming”, mener Ask blant annet.

Unilabs Eirik Ask hevder at det er grunn til å stille spørsmål om utførelsen av varmedesinfeksjonen har skjedd på er riktig grunnlag og om det er fulgt opp med andre gode driftsrutiner. Det er nemlig mange forutsetninger for at varmedesinfeksjonen skal ha ønsket virkning.

- Våre erfaringer, som er basert på et langt større materialet enn det IRIS kan fremvise, viser altså det stikk motsatte. Det er bare få bygninger som ikke har kommet i mål med tradisjonelle metoder.

Forutsetningen for at varmebehandling skal fungere hensiktsmessig er at blindrør er eliminert i størst mulig grad og at alle tappepunkter gjennomspyles.

Unilabs i Skien har en rekke hoteller og store industribedrifter på sin kundeliste.

Les hele Eirik Asks svar til IRIS på www.vvs-forum.no her