Tidligere har Zijdemans jobbet som Teknisk direktør i OSO Hotwater, hvor han blant annet designet Optima-serien.

Zijdemans sier til VVSforum at alt han driver med vil være gjennomsyret av hans genuine tro på at VVS-faget vil og må spille en viktig rolle i «Det grønne skiftet». Han hopper inn i sin nye rolle med en god porsjon ydmykhet.
- Det er mye som er forholdsvis uklart ennå, men jeg tror veien blir til mens jeg går. Selv om jeg kaller meg teknologinøytral, er jeg overbevist om at fleksible vannbårne varme- og kjøleanlegg er en del av fremtidens nullutslippsbygg, sier Zijdemans.

- Selv om jeg ikke sitter på alle svarene selv, er min visjon å kontinuerlig jobbe for å gjøre VVS-bransjen bedre.

Har du noen konkrete oppgaver du skal i gang med ?
- Jeg har foreløpig kategorisert arbeidsoppgavene i tre grupper. Det er kunnskapsformidling, konsulentbistand, og en praktisk del. Som gammel rørlegger, kan jeg ikke bare sitte på et kontor. Da kribler det for mye i fingrene. Derfor vil jeg ta på meg noen praktiske oppdrag som vil være fra prosjektledelse til feilsøking av problemanlegg. Det er viktig å være der det skjer og å holde seg oppdatert på rørleggerens utfordringer, påpeker den dyktige bransjemannen.

Det som er sikkert per dags dato er at David skal forelese i ventilasjon, vannbåren varme og kjøleanlegg på Tinius Olsen fagskole på Kongsberg, samt at han skal gjesteforelse på andre skoler
- Skal man holder seg oppdatert i faget, er en av de beste måtene å gjøre det på, faktisk å lære bort til andre. Jeg skal også ha en kursserie for VVS-foreningen nå til høsten med tittelen «Konkurransedyktige energifleksible varmeanlegg». I tillegg vil jeg også drive internkursing hos grossister og leverandører, forteller Zijdemans.

Han forteller videre at han også skal bistå konsulentsselskaper og rådgivende ingeniører rundt prosjektutfordringer, konfliktsituasjoner der det trengs en nøytral part.

Fått mange forskjellige henvendelser
Zijdemans har også fått henvendelser som han ikke hadde regnet med. Blant annet er det et selskap som ønsker han med i utviklingen av selskapets strategi.
- Det synes jeg er veldig spennende. Med nye byggeforskrifter er bransjen vår er i stor endring, og det er viktig at vi henger med og tør å tenke nytt. Hvordan kan VVS-bransjen bidra til å oppnå plussenergibygg på en kostnadseffektiv måte? Da nytter det ikke å plassere en radiator under hvert vindu, eller å frese spor i sponplater til gulvvarmerør. Da er vi avleggs! Vi må bygge robuste, rimelige og kostnadseffektive anlegg som tilfredsstiller stadig økende krav til komfort og driftskostnader, understreker han.

Men det er undervisning på skoler, eksterne og interne kurs og foredrag og kompetanseheving, samt konsulentbistand til produksjonsbedrifter, faglig støtte og kvalitetssikring både for rørleggere og rådgivende ingeniører samt et faglig kontrollorgan for utbyggere som Zijdemans mener blir de største arbeidsoppgavene.  Men han ønsker også å gi bistand til privatpersoner ved omlegging fra oljekjel, feilsøking på problemanlegg og nøytral faginstans i konfliktsaker mellom kunde og rørlegger.

Firmanavnet blir Zijdemans Consult AS og har oppstart fra 1. september.