Når Otta videregående skole endelig skulle rehabiliteres, ville de benytte sjansen til å gjøre litt mer ut av det. Men det har lenge spøkt for de siste millionene som var nødvendige for å gjøre det til Norges mest miljøvennlige skole, skriver greenfo.no.

Rektor Ole-Petter Hansen har ventet lenge på dette og våger endelig å glede seg, selv om vindturbiner og solcellepaneler på taket ikke blir realisert i første omgang.
 
- Det hjalp at Navarsete kom på bordet med en million, da kom fylkeskommunen etter med 3 750 000 kroner, sier Hansen, som er glad for at både Kommunal- og Regionaldepartementet og Oppland fylkeskommune har sett verdien i å gjennomføre et bygg som vil bli helt unikt.

- Entreprenørfirmaet GK (Gunnar Karlsen) sier at det er knapt noen skole som har noen mer avansert miljøteknologi, sier rektor med stolthet i stemmen.

- Jordvollen som skal skjerme skolen mot vinden skal inneholde miljøstasjoner og resirkulering for skolens elever, fortsetter han.

Også når gjelder inneklima og energistyring er det veldig fokus på miljø.
 
- I energilaboratoriet kan man stadig finne på nye ting. Vi ser for oss solfanger-teknologi, og kanskje vindmøller på et senere tidspunkt, sier Hansen.

Entreprenøren holder nå på med siste fase av ombyggingen av skolen som skal være noenlunde klar for innflytting i august.
 



Norges mest miljøvennlige bygg?
Et eget energilaboratorium hvor elevene selv kan se hvor mye og hva slags energi skolen bruker, og jordvoll som skjermer for vinden og varmegjenvinning.