– Vi har i dag to støtteprogrammer for varmesentraler: Støtte til varmesentral forenklet og Støtte til varmesentral utvidet. Med de endringene vi gjør nå forenkler vi også det utvidete programmet, og slår alt sammen til ett felles program, sier Enovas programsjef for bygg, bolig og varme, Gunnel Fottland.
Forutsigbart
Endringene innebærer at søkerne nå kan få opptil 1 million kroner i støtte basert på forhåndsdefinerte støttesatser. Tidligere gjaldt dette kun søknader opp til 200.000 kroner. I tillegg økes grensen for hvor stor del av investeringen Enova kan støtte, fra 40 til 45 prosent.
– Den største fordelen med endringene er at det blir mer forutsigbart for søkerne å anslå hva de kan få i støtte. Samtidig forenkler vi både søknadsprosessen og saksbehandlingen, forklarer Fottland.
Støttesatsene
Varmesentraler som baserer seg på teknologiene flis, briketter og pellets får 1700 kr/kW installert effekt, mens væske-vann-varmepumper og luft-vann-varmepumper får henholdsvis 1600 kr/kW og 1100 kr/kW. For solfangere gis det 201 kr/m2. Støttesatsene gjelder både for nybygg og eksisterende bygg.
– Det er gledelig å se at det er stadig mer oppmerksomhet rundt områdetenking, hvor en energisentral kan forsyne ett eller flere nærliggende bygg med varme i områder hvor full fjernvarmeutbygging ikke er hensiktsmessig. De fleste av denne typen energisentraler vil kunne støttes gjennom det nye programmet. For de aller største finnes det støtte å få gjennom vårt øvrige programtilbud, sier Fottland.
Endringene gjelder fra 1. april.
Enova forenkler støtten til varmesentraler
Programendringene skal gjøre det enda enklere for byggeiere og industriselskaper å søke støtte til fornybare energikilder.
Denne artikkelen er over 8 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fyller 40 år, men ser bare fremover