Da selskapet ble etablert i 1989 må det ha sett ut som et økonomisk selvmordsforsøk å skulle ta opp konkurransen med internasjonale kjemper. Men gründeren Harald de Presno fikk det til, og i 1991 kunne han starte produksjonen og skryte av 48 filtervarianter. I dag leveres 10 000 egenproduserte varianter og Interfil har i mange år vært Norges ledende og desidert største produsent av ventilasjonsfilter.

Daglig leder Vegard Ottesen er ikke beskjeden når han presenterer bedriften:
– Vi leverer stuttreist filter som er på kvalitetstoppen i Europa. Kvalitet og fleksibilitet er faktorer som har vært avgjørende for vår suksess. Vi har et produksjonsapparat som skal sikre at vi er Norges mest fleksible filterprodusent og den raskeste produsenten av det som ikke er på lager.

– Her skjer en kontinuerlig utvikling av moderne produksjonslinjer, fortsetter Ottesen. – Vi har et stort investeringsprogram de neste fire år. Vår politikk når det gjelder automatisering tar hensyn til at vi skal være en bidragsyter til næringslivet i Skjåk, her teller hver arbeidsplass. Interfils betydning for fjellbygda Skjåk avspeiles i at vi har engasjerte medarbeidere.

– Vi solgte for 86,5 millioner kroner i 2010, opp fra 78,5 i 2009. 17 prosent gikk til eksport. I startåret 1991 var omsetningen cirka 4 millioner. Vi produserer cirka 300 000 filterenheter i året og legger hovedvekten på markedsføring i Norge. I tillegg til egenproduksjon kommer handelsvarer som vi importerer.

Interfil AS er et av fire selskaper som eies av Garcia Holding i Skjåk. Hovedaksjonær er Harald Garcia de Presno.

Hver dag går det en bil med filtre fra Skjåk til Oslo. De er alle produsert under mottoet ”Ren luft gir pusterom”.