Per i dag er sektoren neglisjert i EUs energipolitikk selv om den utgjør 45 prosent av sluttforbruket av energi i EU. Til sammenligning utgjør el-sektoren 20 prosent og transportsektoren  26 prosent.

Parlamentet ønsker at Kommisjonen skal  ta ansvar for datainnsamling av varme- og kjøleressursene samt skaffe til veie en oversikt over distribusjon av varme til de ulike gruppene av sluttforbrukere. Videre skal medlemslandene og Kommisjonen støtte bruken av tilgjengelige og effektive varme- og kjøleløsninger.

Gruppen av varmeorganisasjoner i Europa, "the Heat Coalition", hvor Euroheat &  Power (interesseorganiasasjonen for europeiske fjernvarmeforeninger) inngår, er godt fornøyd med dagens avstemning, som er et viktig skritt mot å etablere en varmepolitikk i Europa.

- Hvis EU tar klima- og energimålene på alvor, må EU-institusjonene nå fokusere på lovverk som støtter og forenkler utviklingen av effektive varme- og kjøleteknologier, skriver The Heat Comision i en melding.

I dag er det ifølge foreningen en rekke løsninger på varmemarkedet som kan benyttes til dekarbonisering av det europeiske varmebehovet på kostnadseffektiv måte, som vil forenkle bruken av fornybare energiressurser og skape økonomisk vekst i lokalsamfunn. Før den endelige godkjenningen av denne rapporten i februar, oppfordrer varmegruppen Kommisjonen og medlemslandene til å ta hensyn til avstemningen i Parlamentet, og utarbeide en varmestrategi for Europa for å utvikle mulighetene for varme- og kjølemarked, skriver the Heat Comision i meldingen.

Last ned meldingen her

Kilde. Norsk Fjernvarme