- Ja, det er riktig at vi nå har lansert kanskje Europas eneste serie med langsømsveisede rør i dimensjonsområdet ProPipe type PJE 33,7 mm – 219,1 mm, hvor rør og rilledeler er FM- og FG-godkjent som et system, forteller administrerende direktør Tom Marmont-Ramsey, til VVSforum.

Han sier at rørene er galvaniserte eller ubehandlede, 6 m eller 3 m, fra dimensjonen Ø33,7 mm opp til og med Ø219,1mm.

- Dimensjonene Ø33,7 mm til og med Ø60,3 mm har veggtykkelser iht. Schedule 5. Ø76,1mm til og med Ø219,1 mm har veggtykkelse med betegnelse Lightwall, en ny betegnelse bestemt av FM i 2013.

- Dimensjonene med veggtykkelse iht Lightwall er testet av FM som om de skulle hatt veggtykkelse i henhold til Schedule 40. Dette bekrefter særdeles god kvalitet og sikkerhet på våre rør og rilledeler.  Lightwall har tykkelse tykkere en Schedule 5, men tynnere, og der igjennom lettere, enn Schedule 7.
 
- Sortimentet er komplettert med dimensjonene Ø273,0 mm og 323,9 mm med veggtykkelse kun 4,0 mm. Disse er rettet mot bl.a varme og kjøling eller andre medier og er ikke FM eller FG godkjente.

- Raskere og lettere, med kvalitetsgodkjente produkter satt i system, får man ikke installert rørkurser. Sammen med KRUGE’s øvrige montasjesystem installerer man alle typer av rørkurser i henhold til gjeldene standarder og normer på en effektiv måte, sier han. Videre følger datablader for underlag til FDV dokumentasjon, eller tegninger og beregninger som FDV dokumentasjon, leveransene.

Han forteller at rørene lagerføres også hos ledene bransjegrossister i Norge, og om kort tid gjennom datterselskapet Kruge AB i Sverige og deres samarbeidene bransje- grossister.

- I vårt rikholdige sortiment, i dag over 2500 artikler lagerlagt, står vi alltid til disposisjon for å foreslå og levere en gode og dokumenterte løsninger, enten det er festemateriell som må tåle store laster, inneha godkjenninger, eller det er vanskelige festeforhold, sier han på spørsmål om hvor mange artikler som føres på lager.

- Det kan også være trange sjakter, eller lange rørstrekk med varme som gir ekspansjon som må tas hensyn til.

Kruge AS er et ledende selskap av system for rørmontasje. Betydelige kontrakter er inngått de siste 12 månedene, bl.a. leveranser til Gardermoen utbyggingen T2, nye Østfoldsykehuset, og flere ute på gamle Fornebu. Statoils nye hovedkontor, Fornebu S og Fornebuporten for å nevne noen av dem.

- Vi leverer montasjesystem og festemateriell for innfesting og oppheng av de fleste typer rør innen VVS, sprinkler, varme og kjøling, VA, samt ventilasjon. I tillegg leverer vi rillede lettvektsrør til sprinkler og varme og kjøling.

- Vi hos Kruge AS ønsker å være en prioritert samarbeidspartner av ‘’System for rørmontasje’’ gjennom produkter – distribusjon – kunnskap. Da kan vi levere den beste ‘’På plassen verdien’’ for vår samarbeidspartnere, avslutter Marmont-Ramsey.