-Vi har en ”grønn” tråd i alt vi gjør, slik at vi oppnår våre ambisiøse miljømål, sier prosjektsjef Jan Erik Øimoen i Entra Eiemdom AS, og fortsetter; - Entra velger nesten utelukkende fjernvarme- eller nærvarmeanlegg for oppvarming av byggene, og faser ut elektrisk oppvarming og oljekjeler så langt det er mulig.

Alle valg som gjøres har ifølge Øimoen fokus på miljø og det positive bidraget miljøriktige valg gir både økonomisk og omdømmemessig. For å underbygge leveransene stilles det strenge krav til leverandører når det gjelder pris, leveringsdyktighet, innovative løsninger, etc. og alle må godta Entras etikk- og miljøkrav for å komme i betraktning som leverandør til Entras bygg.

 

Faktaboks:
Entra Eiendom har en total eiendomsportefølje på 1.150.000 kvadratmeter. Selskapets samlede eiendeler beløper seg til 21 mrd kroner. Forvaltningsresultat for 2009 ble 540 millioner, mens resultatet før skatt endte på 1 084 millioner.

Entra skal skape verdier for eierne (Nærings- og handelsdepartementet) gjennom selskapets primære satsingsområde - næringseiendom. Entra opererer i full konkurranse i det private eiendomsmarkedet. Entra skal utvikle lokaler som bidrar til økt effektivitet og rasjonelle løsninger for kunder og øvrige omgivelser.