Det skriver det danske bladet Ingeniøren i en artikkel..

Stadig skjerpede krav til energieffektivisering i nye hus skulle halvere energiforbruket fra 2008 til 2015. Men to undersøkelser viser nå, at forbruket på tross av mer isolering samt bedre vinduer og dører, kun er redusert marginalt i nye rekkehus.

- Kravet om å bygge lavenergihus har vært den beste adferds­-endringskampanjen vi har hatt. Dessverre har den bare fått folk til å endre adferden i feil retning, sier professor Kirsten Gram-Hanssen i Statens Byggeforskningsinstitut, som står bak den ene undersøkelsen, til Ingeniøren.

Saken er at beboere i lavenergihus tilsynelatende nyter varmen så godt, at de dropper ullsokkene og skrur opp radiatoren.

Det overraskende høye energiforbruket har også vist seg som et praktisk problem for landets fjernvarmeselskaper, sier avdelingschef Astrid Birnbaum i Dansk Fjernvarme.
- Hvis man dimensjonerer sitt fjernvarmenett etter det beregnede forbruket, risikerer man å underdimensjonere nettet, så man ikke kan levere nok varme.  Dessuten kan man komme til å droppe å bygge ut fjernvarmeinfrastruktur i visse områder, fordi varme­behovet ifølge beregninger er for lavt til, at det gir mening.

Kilde. fjernvarme.no