Den norske Orassjefen Kaare Astrup hadde fått med seg kjedesjefer og grossister, de møtte arkitekter, designere og forretningsfolk fra alle nordiske land til en interessant samling hvor et bredt spekter kvalitetsarmatur ble presentert forteller selskapet i en pressemelding.
Kutter forbruk
Nå var det ikke selve produktene som det ble fokusert mest på, men hvorfor Oras har valgt å satse på dem. Fagfolk fra universiteter fortalte om hvor begrenset vannressursene egentlig er på jordkloden, og hvor viktig det er å spare på vannet. Med Oras sine berøringsfrie vannkraner sparer man da faktisk også mye vann og mye energi. Det er ikke uvanlig med 50 prosent. Uten å anstrenge seg. Det ble gitt et rimelig godt eksempel. Hvis en nordmann måtte gå fire kilometer til en brønn for å hente vann, er det ikke sikkert at forbruket ville vært 250 liter i døgnet.
Salgsøkningen på berøringsfritt var i fjor hele 30 prosent for Oras. De fikk god drahjelp av svineinfluensa, og salget skjedde først og fremst til institusjoner, barnehager osv. Nå rettes innsatsen inn mot privatmarkedet, samtidig som større produksjon gir lavere pris og bredere utvalg gir større tilgjengelighet for den jevne kunde.
På rett vei
- Dette går rette veien. For oss og kundene er ikke dette utelukkende et spørsmål om økonomi. Berøringsfritt har blitt synonymt med å ta miljøansvar. God hygiene er en selvfølge. På samme måte som økonomi og miljø kommer til å bli en selvfølge i fremtiden, forteller Kaare Astrup.
Albert Alessi var som vanlig i sitt ess på scenen, og tok seg god tid til dialog med sine fremmøtte venner. Han elsker Oras, og Oras elsker han. En nordmann i salen spurte hvilke kraner som er montert i Alessi sitt hjem?
Design og funksjon
- Å! Jeg har mange! Mange er monter, mange er umontert! De er alle Oras, jeg må prøve ut alle, prototyper ligger her og der, berøringsfrie kraner har jeg dessverre ikke fått på plass ennå. Men jeg har et bidet. Det er bare jeg som skjønner hva det egentlig er til. Jeg bor langt ute på bygda, hvor jeg også produserer vin. Bøndene bruker det til å vaske drueklaser i – det fungerer perfekt, humrer Alessi.
På spørsmål om det blir konflikter mellom design og funksjon når armaturene blir mer kompliserte, svarer han ettertenksom at, ”…nei, det kan det ikke bli – men vi får lengre diskusjoner.” Han mener kvalitet, funksjon og høy teknisk standard er en selvfølge. Det er en av grunnene til sitt kjærlighetsforhold med Oras.
Han avslutter med noen ord til ettertanke – ”Beauty can save the world”.