Frontagruppen har kjøpt ventilasjonsentreprenøren Sunn-Vent AS på Stord, og innlemmer virksomheten i selskapets eget ventilasjonsfirma, Fronta Ventilasjon AS.

- Oppkjøpet inngår i Frontagruppens langsiktige satsing som totalleverandør av varme, ventilasjon og energisystemer både på land og til sjøs. Fronta Ventilasjon blir nå en betydelig aktør i markedet. Med rundt 40 ansatte og en forventet omsetning på rundt 50 millioner kroner, posisjonerer vi oss som den største ventilasjonsentreprenøren mellom Bergen og Stavanger, sier daglig leder i Fronta Ventilasjon, Tore Vik.

Styrket fagmiljø
- For Sunn-Vent betyr avtalen at vi blir en del av et større og mer slagkraftig selskap, der vi og Fronta Ventilasjon samler kompetansen i et felles og styrket fagmiljø. Sammen blir vi i stand til å levere enda bedre tjenester til eksisterende og nye kunder, samtidig som Fronta Ventilasjon kan utvide tjenestespekteret ytterligere. Vi vil blant annet satse sterkere på serviceoppdrag og på fagfeltene inneklima og energi, framhever Geir Inge Rimmereide, daglig leder i Sunn-Vent, og Jan Kåre Mehammer, prosjektleder og en av eierne i Sunn-Vent.

Satsingen gjør Fronta Ventilasjon i stand til å ta på seg større og mer komplekse oppdrag enn det de to selskapene har kunnet hver for seg.

- Vi vil nå kunne gi kunder i Sunnhordland et fullverdig tilbud, slik at de slipper å se ut over regiongrensene for å finne ventilasjonsentreprenører med kapasitet og kompetanse til å takle de virkelig store og vanskelige jobbene, sier Vik.

Jakter ingeniører og serviceteknikere
Fronta Ventilasjon vil om kort tid etablere seg i Sunn-Vents lokaler på Vabakkjen på Stord. Fronta ønsker å ha alle ansatte i Sunn-Vent med seg videre. 17 av de 18 ansatte får tilbud om å fortsette i Fronta Ventilasjon, mens daglig leder Geir Inge Rimmereide går over i ny stilling i Frontagruppen - der han skal jobbe med energi- og miljøløsninger.

- Vi har også ambisjoner om å styrke kompetansemiljøet i Fronta Ventilasjon ytterligere, og er blant annet på jakt etter ingeniører og serviceteknikere, opplyser Tore Vik.