- Det største nybygget neste år kommer imidlertid i Nydalen. Her er det Statnett som skal flytte inn i et 22.000 kvadratmeter stort nybygg, sier analytiker hos Newsec, Håkon Styrvold til estatenyheter.no.

I Bjørvika skal rådgivnings- og revisjonsselskapet Deloitte flytte inn i Oslo S Utviklings nybygg som også kalles Snøhetta-bygget. Selskapet flyttet fra Skøyen. Det nye bygget er på rundt 15.000 kvadratmeter. DNBs tredje nybygg i Bjørvika blir også ferdigstilt i år. Bygget er på 16.500 kvadratmeter.

- I det som defineres som Indre by kommer det også en rekke prosjekter, og til sammen ferdigstilles over 50.000 kvadratmeter i dette området, sier Styrvold.

Noen av eiendommene er Roms nybygg i Schweigaardsgate 21. Her bygger de nye lokaler for Gjensidige. Samlet er lokalene på 16.200 kvadratmeter. I Schweigaardsgate 23 samler NSB alle sine aktiviteter I et bygg på rundt 15.000 kvadratmeter, skriver estatenyheter.no.

På tredje plass over antall kvadratmeter nybygg kommer Oslo Ytre øst. Her kommer det vel 25.000 nye kvadratmeter.

På fjerde plass ligger Nydalen. Her kommer det 22.000 nye kvadratmeter, og det er altså representert med Statnetts nybygg.

På femte plass ligger Bryn/Helsfyr. Her kommer det vel 20.000 kvadratmeter. NCCs nybygg representerer store deler av dette. Nybygget skal være ferdig i tredje eller fjerde kvartal i år og er på 16.800 kvadratmeter.

Også på Lysaker bygges det, til tross for relativt stor ledighet. Det skal i år ferdigstilles 16.000 kvadratmeter. Mye av dette er Mustads nye kontorbygg hvor blant annet PGS flytter inn i løpet av året.

På Fornebu kommer det 5000 nye kvadratmeter, mens det ifølge statistikken til Newsec i 2013 ikke kommer noen nybygg verken på Aker Brygge, i Bærum eller i Asker.