- Vi oppfordrer alle som er opptatt av varmepumper til å nominere gode kandidater til prisene sier Rolf Iver Mytting Hagemoen, daglig leder i NOVAP. Prosjekter som er nominert tidligere, men som ikke ble kåret som vinner, har anledning til å bli renominert.

Det skal også i år deles ut flere priser, og man skal kåre årets varmepumpekommune, og varmepumpeprisen.  I fjor fikk Fortum Fjernvarme prisen for blant annet for å ha vært en pioner i å ta i bruk store varmepumper i Norge. - De har demonstrert at varmepumper under riktige forutsetninger er en pålitelig teknologi, sa Bård Baardsen i Norsk Varmepumpeforening, da han overrakte prisen. 

Årets Varmepumpekommune 2015

Kriterier som vil bli vektlagt:
•Kommuner som aktivt har bidratt til å øke bruken av varmepumper i egen bygningsmasse.
•Tiltak rettet mot kommunens innbyggere for å øke bruken varmepumper i boliger og private næringsbygg.
•Kommuner som har bidratt til å gjennomføre innovative og nyskapende prosjekter.

Varmepumpeprisen 2015

Kriterier som vil bli vektlagt:
•Ny teknologi og nye løsninger som utvider anvendelsesområdet for varmepumper eller bidrar til å gjøre varmepumper mer konkurransedyktige.
•Personer, bedrifter eller prosjekter som har bidratt til å øke kompetansen i varmepumpebransjen eller kjennskapen til varmepumper generelt.
•Aktører som har demonstrert at varmepumper er en pålitelig teknologi gjennom god prosjektering, drift og valg av løsninger.

Npr det gjelder innsending av nominasjoner er siste frist 20. februar. Nominasjoner sender du til novap@novap.no