- Vi er fornøyd og tror at resultatet for 2015 vil ligge på samme nivå som i fjor, opplyser Bjørn Tore Haaland hos Haaland Klima AS til www.vvsforum. no

- Så mange ordre er allerede spikret for i år?
- Ja, vi har gode ordrereserver, men vi legger ikke opp til noen stor ekspansjon i år. Det kan være kostbart og uklokt i et fallende marked.

Flere prosjekter i gang
Haaland Klima AS har stort sett like mye å gjøre i servicemarkedet som i prosjektmarkedet. Den situasjonen er selskapet også bekvemme med.

- Har dere mange, store prosjekter under arbeid?
- Vi har flere prosjekter i størrelsesorden 20-30 millioner kroner, så ingen direkte store, men store nok til at de er interessante.

To av prosjektene som er i oppstartfasen er Vahlsgate 4 i Oslo og Hovseterhjemmet i Oslo. Førstnevnte er et kontorkvartal som skal huse hovedkontoret til Skanska, som også er oppdragsgiver. Bygget har store miljøambisjoner og etterstreber energiklasse A passivhusstandard og klassifikasjon BREEAM Nor excellent.

Saken fortsetter under bildet:

Vahlsgate 4 i Oslo er et stort kontorbygg med høye miljøambisjoner. Haaland Klima AS er engasjert i nybygget.

Ingen tendens til nedgang
Når det gjelder arbeidene ved Hovseterhjemmet, så er det også der satt klare miljømål. Bygget, som består av åtte boenheter, fellesarealer, kjøkken og terrasser fordelt på ni etasjer, er et BIM-prosjekt og bygges med lave LCC kostnader. Passivhusstandard og BREEAM very good er satt som miljømål.

- Frykter dere at fallet i oljeprisen vil påvirke byggebransjen?
- Byggebransjen er jo på mange måter et slags barometer for økonomien i samfunnet og det vil overraske om vi ikke blir påvirket av dette, men vi har ikke sett noen tendens til nedgang så langt, understreker Haaland.


Hovseterhjemmet – et av prosjektene som Haaland Klima AS er involvert i