Kaja, fortalte i oppladningen til NM og svenneprøven at hun ikke var så glad i å sitte på skolebenken, og at i familien var det en gjeng med tømrere, og at det var noen av grunnene til at hun valgte noe praktisk. At det ble rørleggerfaget var kanskje tilfeldig, men det var hun likte best. 

Hun fortalte videre at hun lærer noe hver dag, også er det deilig å være fysisk på jobb hver dag, og man får beveget seg mye.

Stian Andersen, også han fra Haaland, har fulgt Kaja helt fra prøven startet tirsdag til den ble avsluttet fredag klokka 12. 
- Da det ble klart at Kaja stakk av med tittelen som norgesmester rant det over, sier han til Rana Blad. 

- Jeg har vært veilederen hennes og da det ble klart at hun vant hele greia var det noe som slapp, og jeg gikk rett i skrikinga. De fire andre som var med var også ekstremt flinke og det har vært nerver helt siden tirsdag. Det var helt enormt at hun vant, sier Stian til avisen.

Alle de fem kandidatene har jobbet med svenneprøven helt fra tirsdag 15. oktober og frem til lunsjtider i dag. Under premieutdelingen var det mange flotte og gode ord til kandidatene fra ansvarlig for NM-uka i Rørentreprenørene Norge, Are Skar Nielsen, han fortalte at han var imponert over nivået til kandidatene, og de klarte å stå i det presset det er og stå foran et publikum over så mange dager. Anders Weldingh i Brødrene Dahl som er RørNorges nærmeste samarbeidspartner av NM i rørleggerfaget, kom i sin tale innpå at han er stolt av rørfaget, når han ser de dyktige lærlingene, og hvilken jobb de har lagt ned denne uken. - Det gir meg står tro på fremtiden for faget, påpekte han blant annet.