- Eierskapet til Onninen er nå overført fra et dyktig og tradisjonelt finsk selskap til et annet. Sammen vil Onninen og Kesko være i stand til å skape noe helt nytt. Verden er stadig i forandring, og jeg tror at denne transaksjonen vil sikre en lys fremtid for Onninen, sier Maarit Toivanen-Koivisto, leder av styret i Onvest Oy.

Onninen har et helt århundre lang historie som et familieeid selskap. Forretningsmann Alfred Onninen grunnla selskapet i 1913, i Turku.

- Jeg representerer fjerde generasjon av familien i vår virksomhet. Beslutningen om å selge selskapet var ikke lett. Det var viktig for oss at den nye eieren, Kesko, er et anerkjent finske selskapet. Jeg ønsker å takke alle i Onninen for deres harde og verdifullt arbeid gjennom årene. Selskapets kompetanse er godt kjent og allment respektert, sier Maarit Toivanen-Koivisto.

Onninen tilbyr omfattende løsninger for vare og informasjonsflyt til entreprenører, industri, offentlige sektor, forhandlere og leverandører.

Onninen har virksomhet i Finland, Sverige, Norge, Polen, Russland, Estland, Latvia og Litauen. Onninen sysselsetter 3000 personer, hvorav 1200 er lokalisert i Finland.

I en pressemelding fra partene understreker Kesko, Byggmakker og Onninen at kundefokus og kvalitet er avgjørende.
- Vi vil oppfylle markedets kravom utmerket service, fordi konkurranseevnen som oppstår fra kvalitet, service og et omfattende nettverk vil styrke seg i vesentlig grad. Vi vil skape en internasjonalt unik virksomhet, der ulike kundegrupper blir betjent ut fra deres eget ståsted. Dette vil skape et godt grunnlag for vekst i Europa – sammen med dere kan vi styrke posisjonen vår ytterligere, uttaler Kesko videre i pressemeldingen.
- For oss i K-Group/Byggmakker er dette et viktig veksttiltak som vi ønsker å håndtere på beste måte sammen med Onninen. Vi vil sammen passe på at vi blir oppfattet som en stadig dyktigere, mer effektiv og mer pålitelig partner.

Kesko regner med å få en endelig godkjenning av oppkjøpet fra myndighetene i løpet av første halvdel av 2016.