Undervisningsbygg har 1,34 millioner kvm bygningsmasse å holde orden på, med 46 000 rom fordelt på 175 skoler. I 2009 ble bokført verdi satt til 17,4 milliarder kroner. Investeringene i år er på 1,4 milliarder kroner, kan du lese i VVS-Forums nye trykte utgave som distribueres gjennom Byggeindustrien og til deler av bransjen gjennom egen distribusjon.
- Oppdraget vårt er å forvalte skolebyggene så profesjonelt som mulig, holde dem i god stand, og sørge for god drift og løpende vedlikehold, slik at de blir til størst mulig glede og nytte for byens befolkning, sier seksjonsleder for Energi og miljø Bjørn Antonsen i Undervisningsbygg. Det dreier seg om 70 000 elever og 8 000 ansatte.
Han påpeker at skolene i Oslo hadde et betydelig vedlikeholdsetterslep. - Innen 2014 skal dette være tatt igjen, sier han.
Innen da skal Undervisningsbygg bygge nytt eller rehabilitere 30 000 nye skoleplasser.
Antonsen og hans kollega, energi- og miljøingeniør Gunnar Erik Johansen trekker frem en rekke eksempler på hva som skjer ved skolene i Oslo.
- Vi skal energimerke alle bygningene, noe vi selvsagt er pålagt etter loven. Og så skal alt fossilt brensel være ute innen 2020.. Grunnlasten, som dekker det ordinære oppvarmingsbehovet med unntak av de aller kaldeste dagene, skal være fossilfri fra utgangen av 2011. Det kan tillates noe olje for å ivareta behovet for spisslast frem til 2020, men da ser vi på muligheten til å bruke biofyringsolje. Da vil vi være helt ferdig med fossilt brensel, sier Gunnar Erik Johansen.