”Etablering og ledelse” har altså vært et tilbud i regi av Haugesund Folkeuniversitet i mange år og fra 2009 ble tilbudet utvidet til også å gjelde ”Faglig ledelse” for byggefagene.

I Norge tas slik utdanning på kveldstid kombinert med jobb. Velger man den spanske varianten foregår undervisningen slik at det er hjemmearbeid samt gruppearbeid på formiddagen, mens det er plenumsundervisning på ettermiddagen. All undervisning og eksamen gjøres unna i løpet av tre måneder.

Foreløpig har ingen strøket til eksamen, men det kommer av at de som søker dette alternative undervisningsopplegget er toppmotiverte og legger en ned en stor arbeidsinnsats de tre månedene som undervisningen varer.

Den norske skolen i Alfaz de Pi utenfor Benidorm brukes som undervisningssted og de som velger å ha med seg familien, så gis det muligheter for ast bana kan gå på skolen og følge vanlig undervisningstilbud.
Barnehagemuligheter finnes også. Alle innkvarteres i moderne leiligheter i nærområde.

Undervisningen foregår om vinteren. Den spanske vinteren er som å sammenligne med en norsk forsommerdag, så selv olm det er kaldt etter spansk målestokk, er det mange plussgrader og mye bedre klima enn i Norge.

Selv om undervisningen er intensiv og krevende, så er det avsatt rikelig tid til sosiale sammenkomster og utflukter, slik at man får anledning til å lære mer om spansk kultur. Blant annet besøkes den idylliske fiskerlandsbyen Calpe, maleriske Altea og fjellandsbyen Guadalest, som er Spanias tredje mest besøkte turistsattraksjon. De lokalene markedene og vinprodusenter avlegges også en visitt. For de som er glad i å spille golf og tennis, er det gode muligheter til mp dyrke disse idrettene.

På hjemmesiden til www.nrl.no kan man se en video om og fra det spanske undervisningsopplegget.