- Så vidt jeg vet har vi ikke fått noe svar på brevet ennå, opplyser teknisk direktør i NRL, Ole H. Larmerud til www.vvsforum.no.

Tre sluttrapporter som ble lagt frem i fjor viste også at det er store utfordringer knyttet til yrkesfagene. Kunnskapsløftet har ikke ført til at flere fullfører videregående skole eller til økt rekruttering til fag- og yrkesopplæringen.

Ny Stortingsmelding
Nå har Regjeringen lovte å følge opp dette i en ny Stortingsmelding til våren, der man har sagt har yrkesfagene skal bli fulgt opp spesielt.

Det er sammenslåingen av svært ulike byggfag som er noe av hovedproblemet med Kunnskapsløftet. Elevenes valgte studieretning har blitt vannet ut. Blant annet har NRL ved flere anledninger påpekt at de som utdanner seg til rørleggere ikke skal fritas for teori, men teorien må bli langt mer relevant enn den er i dag.

Fravær er et annet hovedproblem. Høyt fravær indikerer et holdningsproblem og kan åpenbart knyttes til motivasjon. Utdanning som er mer i tråd med yrkesvalget og strengere krav til elevene kan avhjelpe denne type utfordring.

Nybrottsarbeid i gang
- Inn til videre gjør vi det beste ut av situasjonen og kjører på med blant annet et nytt forsøk med den såkalte utvekslingsmodellen i Oslo. Ellers blir opplegget for 2013 mye likt som det var i fjor, sier Ole H. Larmerud.

Det vil bli faglærersamlinger og avdelings- og opplæringskonferanser. NRL har også innledet et interessant og viktig samarbeid med Høgskolen i Buskerud og Tinius Olsen Tekniske Fagskole om en ny utdanningsvei for fremtidige KEM-ingeniører.

- Dette er nybrottsarbeid, understreker teknisk direktør i NRL, Ole H. Larmerud.