Eiere av villaer og hytter som lider under dårlig vanntrykk har tradisjonelt fått løst problemet ved hjelp av konvensjonelle trykkforsterkerpumper. Dette er pumper som kjører med fast hastighet og er innstilt til maksimal kapasitet. Resultatet er høyt energiforbruk og en konstant summing fra et anlegg som vanligvis består av flere elementer.

Grundfos SCALA2 er en kompakt løsning samlet i én enhet. Pumpen regulerer automatisk hastigheten etter det aktuelle vannbehovet. Det vil si at trykket økes hvis innløpstrykket fra vannverket faller, og når det brukes vann i boligen. Resultatet er et perfekt, jevnt og konstant trykk på 2 bar ved opptil 8 tappesteder, som kan være fordelt over 3 etasjer.

Saken fortsetter under bildet:

40% energibesparelse og halvering av lydnivået

Den variable hastigheten betyr at SCALA2 kun kjører når det tappes vann, og derfor bruker den opptil 40% mindre energi enn en konvensjonell trykkforsterkerpumpe.

Når pumpen kjører, er lydnivået på den nye SCALA2 redusert fra tidligere 47 dB til 44 dB. Dette oppfattes av det menneskelige øret som en halvering av lyden, noe som tilsvarer summingen fra moderne vaskemaskiner.

Trykkforsterkerpumper med fast hastighet har typisk et lydnivå på over 72 dB.

Saken fortsetter under bildet:

Veldig enkel å installere

Med sitt kompakte design er SCALA2 veldig enkel å plassere på et fast underlag i en frostfri garasje, uthus, vaskerom eller teknisk rom. Installasjonen er nesten plug-and-play. Inn- og utløp kobles til husets vannrør og avstengningskraner monteres. Stikkontakten settes i, og vann fylles på pumpen.

Før pumpen startes måles mengden av vann per sekund på det mest kritiske stedet i huset. Trykket økes på pumpens display, og det måles igjen, inntil den ønskede vannmengden på stedet er nådd.

Nå er pumpen innstilt til automatisk hastighetsregulering og stabilt trykk ved alle tappesteder – på kjøkkenet, i vaskerommet og på badet, til toalettspyling samt til vaske- og oppvaskmaskiner.

Gratis kurs om pumpen
Er du interessert i å lære mer om den nye SCALA2, kan du ta dette gratis kurset: https://www.grundfos.com/no/learn/ecademy/all-courses/scala2