Han har vært prosjektleder og tidligere prosjekterende arkitekt, og har arkitektutdannelse fra København (1996). Han var sentral i IFC-prosjektet Nye Ahus og har siden jobbet med BIM i praksis i konkrete prosjekter. Og han har vært aktiv i buildingSMART-miljøene.

– Tiden er moden for å få buildingSMART ut i de konkrete byggeprosjektene i større grad enn i dag, sier Sunesen.

Han mener utfordringene består blant annet i å utvikle gode prosesser og samhandlingsmodeller som utnytter potensialet ved BIM og buildingSMART.

– Samtidig som å fortsette det gode arbeidet med utvikling av standarder internasjonalt. Jeg ser frem til å komme i gang med arbeidet sammen med alle medlemsbedriftene, understreker Sunesen.

– Steens erfaring med BIM og buildingSMART fra konkrete bransjeprosjekter sammen med hans engasjement for å bidra til fremtidsrettede løsninger for BAE-næringen er meget viktig for å bringe buildingSMART-arbeidet videre fremover, sier styreleder Trond Pettersen Valeur.

Steen Sunesen vil starte gradvis i sin nye stilling allerede fra 1 februar og vil i en periode frem til ca 1 april dele sin arbeidstid mellom C.F.Møller Norge og buildingSMART Norge.

Om buildingSMART, BIM og IFC  

Gjennom et drøyt tiår har buildingSMART vært samlebegrep for utvikling av nye arbeidsmetoder i bygge- og anleggsnæringen basert på avansert teknologi med åpne standarder i bunn. De teknologiske løsningene åpner for samhandling mellom alle ledd i næringen, og en mer effektiv utnyttelse av ressursene gjennom hele livsløpet til et bygg eller anlegg. BIM er forkortelse for bygningsinformasjonsmodell eller – modellering, og representerer den nye arbeidsmetoden. IFC står for Industry Foundation Classes, og er en av de grunnleggende standardene for bruken av den nye teknologien. De nye arbeidsmetodene brer om seg i stadig sterkere takt, og buildingSMART Norge er etablert som organisasjon for å fremme denne utviklingen.