OSO Hotwater har lenge vært i gang med versjon 2.0 av varmtvannsberederen. Nå lanserer de Supercharged-versjonen, med prisoptimalisering: OSO Charge gjør dette automatisk ved aktivering av smartstyring og har integrasjon mot Nord Pool spot. Vannet varmes automatisk når prisen er som lavest. Saga 2.0 er også vesentlig bedre isolert en sin forgjenger, med 30 prosent redusert varmetap. Og avgir kun 55 Watt pr. time i romtemperatur på 20 grader.

– I løpet av én uke tilpasser den seg forbruksmønsteret i husholdningen ved hjelp av maskinlæring. Den har fabrikkmontert smartstyring og tre temperatursensorer, som sammen med egenutviklet innovativ programvare danner et unikt grunnlag for å optimalisere oppvarmingen av vann forklarer key account manager Ola Semb. Han går rundt med et stort glis på standen til OSO og har stor tro på fremtiden til virksomheten på grunn av utviklingen av neste generasjons varmtvannsberedere. Det er gjort inhouse, i OSO Energy.

Supercharged-versjonen er koblet til kraftbørsen Nordpool og matcher beregnet forbruk mot timeprisene. Det gjør at forbrukerne ikke trenger å lee på en finger, men la varmtvannsberederen leve sitt eget liv i kjelleren. Berederen kan settes i dvalemodus med legionellakontroll når huset eller hytta står tom. Den nye berederen kvalifiserer også til Enova-støtte for huseiere. I 2022 ga OSO Charge med automatisk prisoptimalisering en besparelse på 2.000 – 2.500 kroner for en gjennomsnittlig familie på fire personer. 

Den nye versjonen av smartberederen vil være enda mer effektiv. I tillegg er den veiledende utsalgsprisen på 12 000 kroner overkommelig. Til tross for de store forbedringene har ikke prisen på den nyutviklede versjonen blitt hevet i særlig grad. 

– Det kommer nok først og fremst av at vi har gått fra en kontrollboks på veggen til integrerte komponenter i koblingsboksen. Det gjør noe med produksjonskostnadene å inkludere disse funksjonene. Samtidig er det jo ikke høy margin på hver enkelt bereder. Vi må opp i et visst volum, sier Semb.

Saken fortsetter under bildet: 

OSO Saga Supercharged

Lytter til fagfolket

I en tidligere artikkel i VVSforum fortalte salgssjef Sigurd Braathen i en pressemelding om at de hele tiden har øyne og ører åpne for hva fagfolket mener. 

– Vi har lyttet til rørleggerne og er glade for å fortelle at Saga 2.0 Expansion også blir tilgjengelig som 300 liter, sa han og fortsatte:

– Vi er svært takknemlige for den tilliten som norske rørleggere har vist oss gjennom alle disse årene. Rørleggernes gode tilbakemeldinger har hjulpet oss i utviklingen av verdens beste rustfrie bereder. 

Les mer her: OSO lanserer nye Saga₂.₀ og Saga Supercharged

– Vi er nødt til å lytte nøye til rørleggerne. De gir oss jo blant annet en oppskrift på hvordan vi skal utvikle og selge produktene. Rørleggeren er vår beste venn, sier Semb.

Om OSO selger verdens beste bereder kan sikkert debatteres, men selskapet har i hvert fall utviklet den rustfrie berederen i godt over 50 år. Virksomheten får fortsatt tilbakemeldinger fra kunder som sier de har hatt den samme varmtvannsberederen i 30 til 40 år. Og alle som bytter ut den gamle berederen med et standardprodukt i Saga 2.0-serien vil kunne oppleve at et redusert varmetap vil gi en besparelse på rundt 3.000 kWh gjennom levetiden.

Det er samme rørtilkobling på de fleste volumer og en enkel el-installasjon med ledning med plugg, selv om OSO anbefaler fast el tilkobling. En erstatning av OSO-beredere fra 80- tallet, kan gjøres uten å endre røropplegget. 
 

Resirkulert og solcelle

Det rustfrie stålet som benyttes kommer fra en produsent i Finland som også har det laveste karbonavtrykket av alle produsenter av rustfri stål, hevder selskapet. 

I tillegg har OSO CHARGED teknologien fått en helt ny solarfunksjon, som via InCharged-appen og værdata enkelt kan kobles til eventuelle solfangeranlegg. Berederen kan med andre ord prioritere solenergi til å varme opp vannet og fungerer som et termisk batteri med muligheter for ytterligere lagring og besparelser 

I appen vil overproduksjon vises ved at søylene bli røde, og du kan lese av hvor mye energi som har blitt lagret på grunn av overproduksjon (høy spenning). Og med OSO Charge får man prognose for solproduksjon neste dag basert på dataene fra solfangeranlegget. Om det er estimert liten eller ingen solproduksjon, vil enheten kjøre oppvarming basert på optimalisering mot Nordpools spotpriser.