- Beredereren blir smartere, mer energieffektiv og kvalitet i hver minste detalj. SAGA ₂.₀ skal erstatte dagens SAGA-serie som har vært Norges mest solgte bereder, sier Sigurd Braathen, salgssjef i OSO Hotwater AS i en pressemelding.

- SAGA₂.₀ har samme lave vekt, samme anslutningshøyder på de fleste volumer og enkel el-installasjon med ledning med plugg, som rørleggeren kjenner fra før. SAGA₂.₀ passer perfekt inn i som erstatning for OSOberedere fra helt tilbake til 1980. Samtlige varianter er smart-ready for ettermontering av OSO CHARGE.

Sigurd Braathen, salgssjef i OSO Hotwater AS.
Sigurd Braathen, salgssjef i OSO Hotwater AS.

En av markedets smarteste beredere

- Med SAGA₂.₀ lanserer vi også neste generasjon smartstyring, fullintegrert i 200 og 300L, både som Standard og Expansion. SUPERCHARGED har alle fordelene med SAGA₂.₀ design, i tillegg til fabrikkmontert smartstyring og tre temperatursensorer. Ingen el-koblinger utover vanlig standard, påpeker Braathen. 

Smartstyringen i SUPERCHARGED sørger for automatisk prisoptimalisering – vannet varmes opp når prisen er lavest. Berederen lærer seg også husholdningens hverdagsrytme og varmtvannsbehov gjennom maskinlæring og historiske data for energiforbruk. Berederen kan styres med OSO inCHARGE eller man kan koble berederen sammen med andre smartsystemer via OSOs åpne programvare (API) og ha full kontroll på kapasitet.

Berederen kan også settes i dvalemodus når huset eller hytta står tomt. SUPERCHARGED kvalifiserer til ENOVA-støtte for huseier. I 2022 ga OSO CHARGE med automatisk prisoptimalisering en besparelse på 2.000 – 2.500 kroner for en gjennomsnittlig familie på fire personer, opplyser OSO. 

Alle dagens SAGA produktserier (Standard / Xpress / Expansion / Coil / Industrial ) erstattes av SAGA₂.₀, som blir tilgjengelig i løpet av august.

Nye SAGA₂.₀ EXPANSION kommer også som 300 liter og som SUPERCHARGED SAGA EXPANSION har frem til nå vært tilgjengelig som 120 / 200 liter, og etterspørselen etter en større bereder med ekspansjonskar har vært stor.

– Vi har lyttet til rørleggerne, og er glade for å fortelle at SAGA₂.₀ EXPANSION nå også blir tilgjengelig som 300 liter, og ikke minst med markedets smarteste styring SUPERCHARGED både for 200 og 300 L, sier Sigurd Braathen. 

Saken fortsetter under bildet:

Saga Supercharged

Laget for å vare lengre

- OSO Hotwater har alltid fokusert på å maksimere levetiden for produktene. Med SAGA₂.₀ tar vi enda et steg, med optimal kombinasjon av førsteklasses materialer, automatisert produksjon og smarte løsninger som sikrer at våre produkter varer enda lenger. 10 års garanti på trykktanken er en selvfølge. Som Europas ledende produsent av varmtvannsberedere, har vi kunnskap og erfaring som har gjort oss til et trygt valg for rørleggere, både her i Norge og utenfor landegrensene. Mange millioner OSO-beredere har gjennom årenes løp blitt montert i store og små bygg. 

– Vi er svært takknemlige for den tilliten som norske rørleggere har vist oss gjennom alle disse årene. Rørleggernes gode tilbakemeldinger har hjulpet oss i utviklingen av verdens beste rustfrie bereder. Det er et samarbeid vi ikke kunne vært foruten, avslutter Braathen i meldingen.