På programmet står blant annet temaer om bioenergi – bærekraft og klima, bioenergi og forsyningssikkerhet, bioenergisatsing og rammebetingelser, biovarme og kraft/varme. Offentlig kjøp og salg av biovarme, pellets, bioenergi i lavenergihus og biogass.

Det vil også bli avviklet en næringspolitisk rundbordsdebatt. Den politiske ledelsen i Olje- og energidepartementet og Stortingsrepresentanter fra Energi- og miljøkomiteen samt Næringskomiteen er invitert. Det vil bli tatt opp en rekke temaer knyttet til selve rundbordsdebatten, som Enovas rolle og hvordan energimerkeordningen kan bli bedre.

Det vil også bli fokus på Enovas nye oppgaver neste år. Øyvind Leistad fra Enova vil fortelle om den videre satsingen på fjernvarme og om investeringsstøtten til varmeproduksjon og sertifikatinntekter til kraftproduksjonen.

Bioenergidagene avsluttes med ”Norge Rundt”-presentasjon, der det blir korte presentasjoner av nye aktiviteter og prosjekter. Etter konferansen blir det arrangert studietur til ulike bioenergianlegg og bedrifter i Sarpsborg-regionen.

Sjekk gjerne www.nobio.no for ytterligere detaljer rundt Bioenergidagene 2011.10.05