De ni samarbeidspartnerne er:  J. L. Bruvik, Belimo, Flexit, Trox Auranor, F-Tech, Camfil, Brammer, Mitsubishi Electric og Stålprofil.

Dagens program fristet over 30 fagfolk som fikk høre Johan Brevik fra Belimo snakke om ”Behovsstyrt ventilasjon” og Hilde Brønlund fra F-Tech ta for seg temaet ”Fukt i fokus”. Videre kunne deltagerne lytte til Stig Rath fra VKE som gikk inn på ”Lavt brennbare nye kuldemedier og myndighetskrav”, og til slutt var temaet ”Luftkvaliteten før og nå – hvordan påvirkes vi mennesker?” ved Camfil.

-Noen av oss har holdt på med slike fagdager i tre – fire år. Utgangspunktet var i Førde hvor vi hadde noen samlinger. Nå har flere leverandører blitt med og vi er totalt ni partnere som kjører disse tekniske fagdagene sammen, forteller Rune Lien fra J. L. Bruvik.

-Målet er at vi skal kunne gi deltagerne en bred kunnskap om klima, blikk og ventilasjon. Tanken bak sammensettingen av partnerne er at dette skal gi dem som kommer en bred innføring om løsninger og systemer innenfor de nevnte fagområdene, sier han.

Partnerne har tidligere i år arrangert to samlinger i henholdsvis Kristiansand og Stavanger med over 50 deltagere på hvert sted.

-Neste samling er i Bergen i juni, sier Rune Lien, og legger til arrangørene tar en pris på kr. 200,- pr. deltager. Da vet vi at de som kommer er interessert, sier han.

Det ligger et ønske bakom dette å informere bredt om leverandørenes løsninger.

Saken fortsetter under bildet:


-Foredragene skal gi informasjon om våre løsninger, samt at dette forhåpentligvis skal gi dem som kommer god læring om systemer og bransjeløsninger generelt.

Christoffer Hole fra Protekno AS var tilstede på fagdagen i Tønsberg.

Hole synes det er flott at man klarer å samle et bredt spekter av leverandører innenfor disse fagfeltene. Nyttig informasjon, mener han, og det blir også litt tverrfaglig. Han påpeker at det er viktig å følge med, og se hva som kommer og ikke minst være oppdatert. Han setter pris på en slik fagdag.

-Det er ingen tvil om at det skjer mye innenfor ventilasjonsområdet om dagen. Ventilasjon blir mer og mer aktuelt i forhold oppvarming.  Vi har behov for å følge med og lære, og er i startgropen her.

-Vi jobber mest med boliger og leiligheter i vårt nærområde, i størrelsen 30 – 70 leiligheter per prosjekt, sier Hole.

Johan Brevik fra Belimo berømmer deltagerne på disse fagdagene.

-Det er flott de tar seg tid til dette. Vi ønsker med disse samlingene å kunne spre mest mulig nyttig kunnskap. Partnerne rullerer på å holde foredrag fra sted til sted, men alle er med rundt. Personlig synes jeg det er flott å treffe både rådgivere og entreprenører på denne måten. Men ikke minst, på slike arrangementer lokalt tar også montørene seg tid til å komme innom. De får vi sjelden tak i ellers, og de er viktig å få en prat med, sier Johan Brevik.