I 2007 flyttet stjernekonsulenten Jan Åge Rønnestad i et praktbygg til rundt 60 millioner kroner på Nesøya i Asker, hvor eiendommen alene kostet 27 millioner. Siden byggestart har Rønnestad havnet i konflikt med både elektriker, rørleggere, vindusfasadeentreprenøren og arkitektene. Historien er ikke unik, skriver 224.no.

For styreleder Eskil Ørdal i Byggmesterforbundet kan fortelle at folk med penger ikke redd for å ta en kamp med håndverkere.

– Fra beste vestkant i Oslo har vi signaler om at velstående og folk som kjenner regelverket ut og inn, faktisk ser ut til å spekulere i å ikke gjøre opp for seg, sier Ørdal.

Han får støtte fra forrige styreleder i Byggmesterforbundet, Kjetil Eriksen, som driver i Oslo-området.

– Det er et økende problem at pengesterke kunder velger entreprenører med mindre økonomiske ressurser. Disse blir etter hvert møtt med krav og stevninger de som enkeltmannsforetak er sjanseløse til å forfølge, sier Eriksen.
På den annen side stiller en del håndverkere svakt, fordi de ikke er så nøye med å sørge for formelle avtaler.

Bakgrunnen er at det i alle år har vært vanlig med muntlige avtaler – disse er det lett for formalister å utnytte.

– En del kunder tar også pruterunden etter at arbeidet er utført. Ofte er dette ressurssterke personer med god økonomi som presser gjennom et blodig dårlig forlik, sier Eriksen.

Les hele arikkelen på e24.no