En betydelig del arbeidene i Tussefaret er rørfornying med strømpeutforing og det er selskapet TT-Teknikk står for dette.
- TT-teknikk er et merittert selskap på innvendig rørtrekking, og de lå veldig grunstig i pris på dette prosjektet, forteller Eilert Lilleengen ved Østfold Prosjekt AS. 

De 84 rekkehusleilighetene fordeler seg på 22 bygninger.

Mye  rørfornying
- I dette prosjektet rørfornyer vi alle horisontale avløpsledninger, inkludert stikk¬ledningene fra kommunens ledninger og bunnledninger med grenrør inkludert rehabilitering av sluk, sier Kristiansen.

En rehabilitering med rørfornying av rør er en meget god investering. Erfaringsmessig kan man komme ned mot en fjerdedel av prisen for tradisjonell utskifting av rør, noe avhengig av tilgjengeligheten til rørene. Rørene vi har fornyet er klare for minst nye femti år, forteller Kristiansen, som poengterer at det ikke er nødvendig å bygge nytt bad for å gjøre en vellykket rørfornying.

Saken fortsetter under bildet:


Kunne startet før
På samleledningene kunne man med fordel ha startet tidligere, og unngått graving.
- Jevnt over var anlegget slitt og vi kunne se flere mindre skader. 50 år er en normal teknisk levealder på røranlegg, sier Rune Kristiansen ved TT-Teknikk.
Helst bør man gjøre fornyelsen før – eller seneste når - de første problemene oppstår,  En kollaps kan forårsake betydelige problemer og ubehag for beboerne både gjennom tilbakeslag og mer omfattende arbeider med utbedring av rørene.

Tok badene også
Mange av badene var gammeldags, og mye av det som var gjort i enkelte leiligheter var av varierende kvalitet, dessuten ikke alltid etter våtromsnormen.
- Som borettslag har man en rekke stordriftfordeler, noe som gjør at man kan komme lavt i pris. Det endte med at man gikk for en total VVS rehabilitering inkludert baderom. Husk at dette også er noe om bidrar sterkt til verdistigningen, det er en lønnsom investering, samtidig som vedlikehodskostnadene går ned, forteller Eilert Lilleengen ved Østfold Prosjekt AS..

Noe tillegg
Totalt er arbeidene en kombinasjon mellom utskifting av rør, utbedring av bad og WC, samt strømpetrekking av bunnledninger og uttrekksledninger, sier Lilleengen, som har bistått borettslaget i alle faser av arbeidene
- Tidsmessig ligger man etter skjema, siden om enkelte type leiligheter har tatt litt lenger tid. Noen av avløpsrørene måtte også skiftes ut, noe som innebar graving og ekstra kostnader, men nå er også alt nytt til og fra det kommunale nettet.

Rimelig
Sluttsummen for prosjektet er ennå ikke endelig men totalkostnaden pr boenhet vil havne på ca 1500 kroner pr måned i faste utgifter. Husleien vil dermed havne på tett oppunder 4000 pr måned, inkludert alle offentlige utgifter, TV og internet, forsikring, fellesutgifter og utvendig vedlikehold samt finanskostnader. Boenhetene er på ca 100 kvadratmeter, og de fleste over to etasjer. Kostnaden pr. boenhet vil havne på ca. kr. 280.000,- Etter et års forarbeid og anbudsrunder kunne arbeidene starte på høsten 2013. Nå er man ca halvveis i prosjektet, som går 100 prosent etter plan.