Rørservice VVS AS består av 36 ansatte og har holdt på i seks år. I 2003 startet de et nært samarbeid med Statoil om nedsetting av gasstanker, legging av rør i bakken og montering av sentraler for gass i boliger. I dag står vi som en totalleverandør av gassanlegg, gjennom samarbeid med Peisselskabet og OSO. De står for levering av gasspeiset, tanker, kjeler og beredere. Firmaet installerer både gass , varme, vann og kjøling i alt fra små eneboliger, til store leilighetskomplekser i et omfang av cirka 300 boliger årlig. Hittil har de lagt gass til omtrent 300 leiligheter /boliger , hvilket utgjør om lag seks prosent av omsetningen.
- Så langt brukes det vi kaller boliggass i gasspeis, til koking, terrassevarme, terrassegrill samt i gasskjel for vannbåren varme og tappevann. Jan Svit forklarer at det alltid er spennende å begynne nye prosjekter.
- Sikkerhet og stor nøyaktighet er viktig for oss, der rørlegger og ingeniør må ha spesialkompetanse – slik forskriften som kom for om lag tre år siden pålegger.
Nesten som vann
Egentlig er det stort sett ikke noe forskjell å installere gassanlegg sammenliknet med vann, får vi opplyst. - En del regelverk må man ha kjennskap til, og noen teknikker må man jo lære seg. Da er det ikke stor forskjell. Dette er personavhengig. Noen lærer, mens andre stryker. Store krav stilles til godkjenning av opplæringen, og strykprosenten er høy.
Politisk styrt
Ny plan og bygningslov kan føre til nedgang fordi gass i bolig, med nye krav til bruk av fossile brennstoffer . – Vi tror pellets vil ta over, og det står vi klar til.
Inntil ny lov kommer forhandler Rørservice VVS fremdeles gasspeiser.
- Usikkerhet hersker om gass i bolig vil gi vekst i omsetning, for det kommer an på en eventuell ny regjering `s miljøpolitikk.
Han tror fremtiden for firmaets mangfoldige spesialkompetanse vil bringe mer samarbeid mellom ventilasjons- og vannfag, særlig i store bygg. – Jeg tror også varmepumpe luft/vann vil kunne øke en del i årene frammover.