Statsbygg har fått i oppdrag av Kulturdepartementet å gjennomføre programmering, planprosess, plan- og designkonkurranse og forprosjekt med kvalitetssikringsanalyse, KS2, for nye lokaler til Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Statsbygg har plassert Nasjonalmuseet i miljøklasse 1, med følgende målsettinger:
- 50% reduksjon av klimagassutslipp gjennom byggets levetid (CO2-fotavtrykk) i forhold til dagens nivå
- Bygget skal minimum tilfredsstille energimerke klasse A- 5% (passivhusnivå) ihht energimerkeordningen (< 100 kWh/ m2år levert energi ihht NS 3031)
- Maksimalt virkelig energiforbruk på 200 kWh/m2år. (bruttoareal).
- Materialene skal være solide, eldes med verdighet og være enkle å drifte og vedlikeholde
- Materialvalg skal redusere påkjenningen på ytre miljø
- Materialvalg skal bidra til et godt inneklima. Materialer skal ikke avgi gasser som virker nedbrytende på museets samlinger.

Forum artis var vinnerprosjektet i konkurransen om nytt Nasjonalmuseum for kunst, arkitektur og design på Vestbanetomta, og er tegnet av Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten mbH og Dyrvik Arkitekter AS.

Hensikten med prosjektet er å skape et vitalt, nasjonalt forsknings-og kompetansesenter for de visuelle kunstartene. Realiseringen av museumsanlegget skal markere Nasjonalmuseet som en utstillings-og formidlingsarena på internasjonalt nivå.

Bygningskomplekset skal fremstå som et profilert kulturbygg for Norge generelt og for Oslo som landets hovedstad spesielt.

Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten mbH og Statsbygg kommer på FutureBuilt2011 arrangerer 11. og 12. oktober en konferanse hvor det presenteres nytt Nasjonalmuseum på Vestbanetomta.

50 foredragsholdere fra Sveits, Tyskland, Østerrike, England, Sverige, Danmark og Norge vil vise hvordan det er mulig å utvikle klimanøytrale bygg og byområder med høy kvalitet.

Konferansen går over to dager og byr på foredrag i plenum og parallelle seminarer, befaringer, en utstilling og faglig utveksling i uformelle fora.

Klima,arkitektur, byutvikling, energi, energiforsyning, materialbruk, transport og medvirkningsprosesser er tema som berøres. Innleggene vil konkretiseres gjennom prosjekteksempler, erfaringer og strategier.

Les om konferansen her

Har du Tips til VVS-Forum?

GI DIN KOMMENTAR HER: