Nær 70 søkere har meldt seg til en ny videreutdanning i automasjon i bygg på OsloMet. Videreutdanningen gir studentene grunnleggende kunnskap om styring og regulering av energitekniske anlegg i bygninger, og har 25 studieplasser.
Studentene lærer grunnleggende teori om bygningsautomasjon, feltbus, protokoller, blokkdiagram, forskjellige typer av følere, regulatorer, pådragsorgan og aktuatorer, og om faglig ledelse av disse.
Digital undervisning
Videreutdanningen er spesielt rettet mot søkere med bachelor- eller mastergrad som har behov for etterutdanning innen bygningsautomasjon.
Undervisningen er digital med nettsamlinger på videokonferansesystemet Zoom.
Nettsamlingene følges opp med læringsnotat og video med oppgaver.
Livslang læring
OsloMet følger her opp regjeringens initiativ «Lære hele livet», og ønsker å styrke arbeidet med livslang læring, sier instituttleder ved Institutt for bygg- og energiteknikk, Hallgrim Hjelmbrekke.
Universitetet skal satse på etter- og videreutdanning, og utvikle undervisning innen ulike fagområder som et tiltak for kompetanseheving i kommuner, næringsliv og andre sektorer.
Tverrfaglig digital kompetanse i byggfag
OsloMet har en ambisjon om å gjøre digital og teknologisk kompetanse til en integrert del av våre studier og fagmiljøer, sier Hjelmbrekke.
Institutt Bygg- og energiteknikk legger vekt på en tverrfaglig digital kompetanse i byggfag, og utvikler derfor emnet Automasjon i bygg som et digitalt emne.
Kompetanseheving i Koronakrisen
Regjeringens kompetansepakke på 190 millioner kroner til kompetanseheving i Koronakrisen har gjort det mulig å tilby dette nye videreutdanningstilbudet så raskt.
Videreutdanningen i automasjon i bygg er på 10 studiepoeng.
Les meir om videreutdanningen i automasjon i bygg
To sentrale personer som spiller en sentral rolle i arbeidet med en ny varedatabasestruktur er, initiativtaker til å starte arbeidet, Line Ekroll Dyb, NRA ( til høyre), og prosjektleder for arbeidet og koordineringen i gruppen, Christine Sanner,VB.
Stor interesse for utdanning i automasjon i bygg
Nær 70 søkere har meldt seg til en ny videreutdanning i automasjon i bygg på OsloMet. Videreutdanningen gir studentene grunnleggende kunnskap om styring og regulering av energitekniske anlegg i bygninger, og har 25 studieplasser.
Denne artikkelen er over 4 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fyller 40 år, men ser bare fremover