Oppdragsgiver er Olav Thon Gruppen ved Thongård AS. Byggene oppføres i totalentreprise, og oppdraget er verdt 250 millioner kroner eksklusive mva.

- Boligprosjektet Eventyrtunet er delt inn i tre byggetrinn. Sommeren 2012 startet vi byggingen av de første 89 leiligheter. Samtidig med at disse nå ferdigstilles har vi gått i gang med andre byggetrinn. Dette består av 145 leilighetene på totalt 16.500 m2. Disse er fordelt på tre bygg fra fire til syv etasjer over en felles parkeringskjeller, forteller avdelingsleder Odd Arne Lian i Veidekke.

Leilighetene blir fra 28 til 140 m2, og alle beboerne vil få tilgang til parkmessige tun og bilfrie uteområder med gressplener og beplantning. Eventyrtunet ligger sentralt i Lørenskog kommune, 15 min fra Oslo sentrum og under 10 min fra Lillestrøm.

Byggene skal fundamenteres på peler via støpte pelefundamenter og pelehoder direkte på fjell. De blir oppført i plasstøpt betong med fasader av puss, tre og glassfelt/vinduer. Arbeidene skal være ferdig i andre kvartal 2015.