- Vi håper på et svar fra Konkurransetilsynet i februar og vi håper jo at det blir positivt, slik a vi kan iverksette fusjonen i praksis, sier administrerende direktør for Uponor, Tor Brønn til www.vvsforum.no.

Uponor hadde et godt år i fjor. Selskapet er børsnotert og kan ikke komme med noen eksakte tall på dette tidspunktet.

Tilfredse med 2012
- Vi har våre utfordringer som alle andre i bransjen, men gjennomgående er vi tilfredse med markedssituasjonen og vi ser også lyst på 2013, fastslår Tor Brønn.

Oppkjøpet av KWH Pipe fører også til organisasjonsmessige og strukturelle forandringer. Det nye fusjonerte selskapet skal hete Uponor Infra Oy, og i Norge blir infrastrukturen – altså VA – og tradisjonelt VVS-salg delt i to. Uponor eier 55,3 prosent i det nye selskapet, mens KHW skal eie resten. KHW er familieeid, mens Uponor altså er på børs. Det vil føre til økt profesjonalitet med mange nye muligheter for selskapet.
Lyse tider innenfor VA

- Hvordan ledelsen blir sammensatt er ikke i detalj klart ennå, opplyser salgsdirektør for Skandinavia, Tommy Steinset til www.vvsforum.no.

Det er nettopp innen VA-sektoren at Uponor gjennom fusjonen ser at de kan ta nye markedsandeler. Nå får man både større finansielle og markedsmessige muskler til å konkurrere. I tillegg er det åpenbart at VA-salg hører fremtiden til.

Opptatt av rekrutteringen
- Det lekker vann fra vann- og kloakkrør i Norge, som må skiftets ut, det blir garantert stor jernbane- og veiutbygging i årene som kommer. Alt dette vil kreve produkter som vi produserer, og vi utvikler stadig nye og bedre produkter for markedet, sier Steinset, som er opptatt av rekrutteringen innen for VA-sektoren.

- Vi har noen åpenbare utfordringer knyttet til rekruttering. Mange har lang fartstid og skal snart gå av med pensjon, så vi trenger nye medarbeidere og økt rekruttering. Det er viktig å få overført kompetanse til den yngre generasjon, mener salgsdirektøren.

Gulvvarme og tappevann
Innen VVS-segmentet er det mer stabilt og man forventer ikke den helt store veksten, som innenfor VA-område. Det bygges blant annet for få boliger og mye av byggingen skjer gjennom prefabrikkerte moduler.

- Det bygges i underkant av 30 000 boenheter og behovet er 40 000 enheter, så det må bli mer fart i boligbyggingen om vi skal få solgte enda mer.

Samtidig er det god aktivitet innenfor rehabilitering, så både innen gulvvarme og tappevannsystemområdet har vi våre muligheter. Våre produkter er anerkjente og vi har et godt grep om totalmarkedet tross alt, sier salgs- og markedssjef, Petter Vang.