Deretter skal det transporteres ut i havet, 10 kilometer utenfor Karmøy.
Da er understellet fylt med ballastvann, og vindkraftverket har reist seg 106 meter over havflaten. Når rotorbladene kommer på i løpet av høsten, kan kraftverket produsere nok strøm til 500 husstander, skriver Stavanger Aftenblad.
Men først om ti-femten-tjue år kan kanskje et vindkraftverk som dette gi lys og varme til husene våre.
Understellet til havvindmøllen er nemlig verdens første i sitt slag.
Hvis StatoilHydro lykkes med sin Hywind-pilot, kan det flytende havvindkraftverket være første byggestein i et nytt industrieventyr.
- Lykkes vi med vindkraftproduksjon i havet, snakker vi store volumer ny, fornybar energi, som kan påvirke hele energimarkedet, sier informasjonssjef Øistein Johannessen i StatoilHydro Ny Energi til avisen.
Det er Rogalands nye landemerke som skal reise seg i Åmøyfjorden i løpet av sommeren. - Dette blir et vanvittig kult landemerke i Rogaland, sier Johannessen.
Vindkraftverket utenfor Karmøy vil bli et blikkfang både for flypassasjerer og båttrafikken.
Den foreløpig navnløse vindkraftpiloten som StatoilHydro bygger gjennom selskapet Hywind, vil koste 400 millioner kroner. Enova har bidratt med 59 av millionene.
Spørsmålet om når StatoilHydro vil tjene penger på vindkraft produsert på dypt vann, tør ikke Øistein Johannessen svare på.
- Det er mye som må stemme først - både teknologisk og markedsmessig, sier han.
Les hele artikkelen på Stavanger Aftenblad