– Det er gledelig at utviklingen er så sterk til tross for at regjeringen har tatt få positive initiativ de siste årene. At vi har nådd 50 prosent fornybar energi, er et bra delmål. Men vi har fortsatt "halvparten" igjen - halvparten av vår fornybarforsyning er fortsatt basert på ikke-fornbyare energikilder som olje, kull, naturgass og uran. Det er en utfordring som vi må jobbe videre med. Regjeringen og riksdagen må nå sette et høyere mål for 2020, så myndighetene og selskaper ikke slår seg til ro når det gjelder å omstille seg til et miljøvennlig energisystem, sier Gustav Melin, adm. direktør i Svebio i en melding på svebio.no.
– Bioenergien har i 2011 og 2012 stått for færre TWh enn rekordåret 2010. Men det skyldes at 2010 var et meget kaldt år med stort brenselforbruk i varmeverkene, mens 2011 var et veldig bra år.
Hvis man ser andelen av det totale energiforbruket i Sverige, øker bioenergien stadig år for år. Dette er sammen med vindkraftens raske tilvekst, hovedforklaringen til at andelen fornybar energi øker så raskt i Sverige, langt over EU-målene, sier Gustav Melin. (energinyheter.se)
Kilde. norsk Fjernvarme
Sverige når EUs fornybarmål med god margin
Sverige vil benytte nær 50 prosent fornybar energi allerede i år, og vil dermed overgå EU-målet for 2020, som er 49 prosent, med god margin. Det viser Svebios analyse av Energimyndighetens kortsiktsprognose.
Denne artikkelen er over 7 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fyller 40 år, men ser bare fremover