Rørene har diffusjonssperre (EVOH Layer) sentrert i røret. Dette hindrer oksygen i å trenge gjennom røret.
Rørene har diffusjonssperre (EVOH Layer) sentrert i røret. Dette hindrer oksygen i å trenge gjennom røret.

De nye rustfrie fordelerne kommer i et utvalg fra 2 til 15 kurser, og leveres komplett med kuleventiler, albue, endesett med lufteventil og slangetilkobling, slik at de er klare til installasjon.

– I realiteten har vi byttet hele gulvvarmesystemet, forklarer Thomsen.

– Vi har byttet rørene fra PEX til den mykere rørtypen PE-RT type 1, som gjør det lettere å jobbe med rørene og bidrar til raskere og mer effektiv legging. I tillegg er fordelerne nå i rustfritt stål, og vi har byttet kuplingsteknikk, som kanskje er den største kontrasten til det Armaturjonsson har gjort tidligere.

Samme dimensjonene

Leverandøren forholder seg til de samme dimensjonene som før, det vil si 12, 16 og 20 mm. Fordelen med det nye systemet, er at du kan bruke én fordeler til alle dimensjoner, forklarer han.

– I sum er systemet langt mer fleksibelt. Og mens det tidligere var mange artikkelnummer for å selge en komplett fordeler, er det nå kun et artikkelnummer inkludert fordeler albuer, ventiler og endesett. En komplett pakke, på ett og samme NRF-nummer, som kommer i samme eske. Her er det ingen fare for at du skal glemme en ventil eller en albue.

Det nye gulvvarmesystemet er kompatibelt med Arjonsmart, har samme innregulering som tidligere, samme aktuatorfester og samme styringssystem.

– Alt er gjenkjennbart, selv om «hardwaren» er helt ny. 

Effektiv og prisgunstig

Thomsen trekker også en annen fordel ut av skapet: Dette er et svært priseffektivt system, som gir rørleggerne bedre marginer. At skapet gir mer effektiv montering, er heller ingen ulempe.

– Skapene har ny shuntgruppe, som er mer fleksibel i forhold til montering. I tillegg er skapene oppgradert med ny senteravstand, hvor vi har gått ned fra 55 mm til 50 mm avstand mellom kursene. Dermed har vi klart å få en ny kurs inn i 10-kursskapet, som nå heter 11, og 13-kursskapet som nå heter 14. I tillegg er det mulig med gjennomstigere på både høyre og venstre side i alle skapene. 

Han trekker også fram at de har en rekke tilbehør til systemet; eksempelvis ventiler som er mer fleksible i forhold til om du skal komme rett inn på fordeleren, manometer, auto lufteventil som passer rett på fordeleren osv.

– Å kunne tilby de løsningene markedet etterspør, har Armaturjonsson alltid vært god på. Denne lanseringen er en ny bekreftelse på akkurat det, avslutter produktsjefen.