En av årsakene til at Bryn Byggklima AS oppnådde omsetningsøkning og forbedring på bunnlinja i regnskapet, kom av at man overtok Ventilasjonsbygg i Larvik.

- Vi har også en solid ordrereserve for 2015, så dette ser positivt ut. Ordrereservene er forøvrig betydelig høyere enn for tilsvarende periode de senere årene og vi ligger godt foran budsjettmålene, men det er jo alltid plass til mer, sier en smilende og fornøyd, Bjørnulf Hannevold, som er divisjonssjef Entreprise hos Bryn Byggklima AS.

Bryn Byggklima AS ønsker å være blant de ledende klimaentreprenørene i sine geografiske områder. Selskapet har 150 ansatte og omsetter for 350 millioner kroner i året. Siden starten i 1985 har Bryn Byggklima AS har god lønnsomhet i alle år. Man er lokalisert med seks kontorer i det sentrale Østlandsområde. Hvorfra fra bedriften driver entreprise- og ettermarkedsaktiviteter.

Kan bli mer krevende
- Vi er og skal fortsatt være en klimaentreprenør og strategien er å holde fokus på vårt fag. Vi skal rett og slett drive med det vi er gode på, fastslår Hannevold, om legger til at man har et særdeles fokus på samhandling og at verdiskapningen skal skje i team. En felleskultur er nemlig viktig for at den enkelte skal ha en trivelig arbeidsplass som gir muligheter for både personlig og faglig utvikling.

Divisjonssjef Entreprise hos Bryn Byggklima AS, Bjørnulf Hannevold innrømmer god at det finnes noen mørke skyer på himmelen ved inngangen til 2015. Skyer som ikke fantes i fjor. Spesielt spent er Hannevold på hva ringvirkningene av oljeprisfallet vil føre til for byggebransjen. Markedet kan altså bli noe mer krevende.

Mange unike prosjekter
- Har dere jobbet med eller jobber dere med noen unike prosjekter for øyeblikket?

- Hvert prosjekt er jo unikt, men det er fristende å trekke frem hovedkontoret til Nordea i Oslo, Gol skule, nytt hotell i Karl Johansgate i Oslo, utbygging av Vestlia på Geilo og Energibygget i Drammen. Et prosjekt som også kan nevnes er Fridtjof Nansensvei 16 på Majorstua, hvor vi leverer Netavent «Plug & Play», som er et VAV-system med tilluftsventiler med dynamisk spalteåpning som muliggjør høye kjøleeffekter på luft og som gir et trekkfritt inneklima – uansett luftmengde. Dette anerkjente produktet er vi alene om å kunne levere i Norge.

Fint med nye krav
- Er det en utfordring at kravene til energieffektive bygg har blitt så mange og strenge? Er det mulig å levere anlegg som fungerer optimalt med dagens og de kommende krav, som blir enda strengere?

- Ja, det er fullt mulig og vi hilser alle nye krav velkomne, for det gir nye muligheter for seriøse aktører. Vi har flere eksempler på vellykkede leveranser av avanserte og energiambisiøse anlegg. Slike prosjekter stiller dog strengere krav til alle aktører og ikke minst til samhandlingen i prosjektene. Det må settes av tid til kontroll, testing og optimalisering, hvis ikke kommer man skjevt inn i driftsfasen. Dessverre er det regelen mer enn unntaket at det settes av for lite tid i sluttfasen av prosjektene. Her må vi som tekniske entreprenører bli hørt for å kunne levere godt.

Bryn Byggklima AS har siden 2007 jobbet strategisk for å få en best mulig balanse mellom ettermarked- entreprisevirksomheten. Disse er nå jevnstore og det har vært en bevisst satsing å komme dit.

Moderat risikoprofil
- Vi har med denne strategien oppnådd å få en moderat risikoprofil og bedre tåle svingninger i markedet. Dette danner grunnlaget for trygge arbeidsplasser, videre utvikling og langsiktig overlevelse, sier divisjonssjefen.

I disse dager samlokaliserer Bryn Byggklima AS sine virksomheter i Vestfold. Tidligere Bryn Byggklima Tønsberg og Ventilasjonsbygg i Larvik flytter sammen i nye lokaler i Stokke. Med dette blir man markedsledende i Vestfold. Bryn Byggklima AS får komplette og solide avdelinger både ettermarked- og entreprisesiden med mange kompetente medarbeidere. Bryn Byggklima AS sitt hovedkontor ligger i Asker.

- Avdelingene har samarbeidet gjennom hele 2014 og er nå klare for å drive virksomheten ut fra samme adresse. Totalt sett er vi meget godt fornøyd med utviklingen i Vestfold, så vi går motet nytt, godt driftsår, mener Bjørnulf Hannevold.

Strategiske prosjekter
Det bør også nevnes at Bryn Byggklima AS har en kompetent og markedsledende avdeling innen fagfeltet renluft/renrom. Firmaet har klare vekstambisjoner og jobber etter en langsiktig strategisk plan for å lykkes med sin visjon.

-Visjonen handler om langsiktig overlevelse og være blant de ledende klimaentreprenørene i vårt område. Vi er i så måte i gang med flere strategiske prosjekter for å bedre konkurransekraften og en utvikling som skal bringe os trygt inn i fremtiden, understreker Hannevold

Bryn Byggklima AS har hovedkontor i Asker og driver nå å samlokaliserer driften i Vestfold.