Begge skolene består av bygg der den tekniske standarden er relativt god, men ventilasjonssystemene har behov for en oppgradering og høyere teknisk standard. Sommeren 2014 har man planer om å sette i gang prosjektene på begge skolene slik at ventilasjonsanleggene blir som nye.

- En av utfordringene at skolene vil være i drift mens prosjektene pågår. Dette medfører at arbeidet kun vil foregå på begrensete arealer om gangen for å sikre at det ikke er elever i området der prosjektet pågår. Sikkerheten er vår aller høyeste prioritet, forteller Anders Løkke, som har rollen som prosjektleder for begge skolene.

Nytt anlegg på begge skolene
- På Lambertseter skal vi også gjøre noen bygningsmessige tiltak for å sikre at bygget håndterer det nye ventilasjonsanlegget, samtidig som det etableres et nytt sprinkleranlegg. Det blir blant annet fem nye aggregater på taket samtidig som deler av bygget skal stål-forsterkes, sier han og legger til:

- På Stovner er konstruksjonen bra, men vi kommer til å oppgradere noen av overflatene i deler av skolens fellesareal. På både Lambertseter og Stovner blir det også nye himlinger, som er et resultat av de nye ventilasjonsanleggene. Vi tar sikte på å være ferdig i 2016.

Begge prosjektene skal utføres som totalentrepriser.

Kilde: Undervisningsbygg