I prosjektet inngår også forbilledlig sykkeltilrettelegging, bikuber og parsellhager.

Birgit Rusten, programleder i FutureBuilt, er svært fornøyd med å ha fått rehabilitering av et borettslag som et FutureBuilt-prosjekt.

-Vi har vært på jakt etter nettopp et slikt prosjekt. Planene for etterisolering og oppgradering av fasadene var klare da vi kom i kontakt med prosjektet. Gjennom dialogen med FutureBuilt bestemte borettslaget seg for å øke ambisjonsnivået til passivhus for de 178 blokkleilighetene. Bedre tilrettelegging for sykkel ble vi også enige om at var smart, for borettslaget har allerede lav parkeringsdekning og et godt tilrettelagt gang- og sykkelveinett fram til nærmeste stasjon og butikksenter på Holmlia, sier Rusten.

Moderne og miljøvennlig
I fornyelsen skal det brukes miljøvennlige materialer som accoya, som er en ubehandlet trekledning. Hele borettslaget, både blokkene og rekkehusene, skal få et enhetlig nytt uttrykk som representerer dagens moderne boligarkitektur. Gårdsrommene og utearealene mellom bygningene skal fornyes, og det blir bedre leke- og oppholdsplasser. Både bikubeanlegg på toppen av det ene parkeringshuset og kolonihageparseller er med i planene.

Øyvind Johnsen, som representerer Husbanken i FutureBuilts programstyre, er glad for at borettslag som skal rehabilitere tenker miljøvennlig:
- Dette er flott! Skal vi få til reduksjon i energibruk og CO2-utslipp, er det nødvendig med tiltak i eksisterende bebyggelse. Fra Husbankens side har vi derfor vært spesielt opptatt av å få fram forbildeprosjekter på miljøvennlig rehabilitering av boliger, sier Johnsen.

Arkitekt bak rehabiliteringen er Arkitektkontoret Lene Frank. FutureBuilt har nå 29 forbildeprosjekter i porteføljen.