- Vi fortsetter vårt arbeid med å sette fokus og pris på, alle de lærlingene vi har i kjedene våre. Disse er fremtiden i rørbransjen, og skal bringe faget vårt videre, derfor fortjener de en tur til VVS-dagene hvor hele bransjen er samlet og ikke minst leverandørene. Vi er utrolig stolte over at vi har klart å samle så mange lærlinger i 2024, tross krevende tider. Men de fleste av våre medlemsbedrifter klarer seg bra, sier daglig leder Kai Johnsen i kjeden.

- VVS Eksperten og Rørlegger på hjul gjør dette fordi vi ønsker å sette søkelys på kompetansebygging, rekruttering,  og ikke minst bygge relasjoner på tvers, sier Johnsen. 
- Her skal de bli oppdatert på nye produkter, løsninger og systemer fra leverandørene. Samtidig skal de oppleve teambuilding ved å være sammen med mange nye bekjentskaper i to dager. Den første dagen avsluttes på messen kl. 17.00, og resten av kvelden skal alle ut å ha det moro med konkurranser og middag ute i det fri. Det hele avsluttes til lunsj i morgen i morgen etter en gjennomgang av grossister og noen leverandører,

Dagen i dag startet tidlig på Lillestrøm der de ble ønsket velkommen av en engasjert Kai Johnsen med god hjelp av en like engasjert markedssjef i Birgitte Tunheim. Der fikk lærlingene en kort presentasjon av kjeden, og alle konseptene kjeden nå har under paraplyen Kjedehuset. Alle konseptene inkludert, teller nå til sammen hele 714 medlemmer. Lærlingene fikk også en overraskelse i form av en idrettskjendis som kom og snakket om motgang, og det å reise seg igjen etter å ha opplevd at tingene ikke har gått helt slik som man håper og tror. Kjeden hadde invitert langrennsløperen Helene Marie Fossesholm til å holde et innlegg om sin hverdag, og hvordan hun har opplevd sin idretts-hverdag etter at hun møtte motgang i karrieren etter en pangstart som juniorløper, og rett inn på det norske kvinnelandslaget som Norges nye langrennsstjerne. Der beskrev hun mange sider av livet, og fikk fortalt på en fin måte hvordan man kan bruke motgang til noe positivt, og ikke minst gjøre de riktige grepene i livet på generell basis, og hvordan man som person kan bruke det i sin hverdag. Det så ut til å engasjere lærlingene. 

Saken fortsetter under bildet:

Bildet: Det bli en del ungdommer i salen når hele 140 lærlinger fra både Rørlegger på hjul og VVS Eksperten er samlet til treff under VVS-dagene.

Deles inn i grupper

Alle lærlingene ble utstyrt med profileringstøy fra VVS Eksperten når de kom i dag tidlig, så de vil bli lett synlige når alle de 140 lærlingene inntar messeområdet utover dagen.

For å håndtere en så stor gruppe vil det deles opp i mange grupper med et begrenset antall personer i hver gruppe, og hvor det blir tilmålt tid på hver enkelt stand. 

- Lærlingene er en kjempeviktig ressurs for bedriftene, kjeden og ikke minst med tanke på fremtiden. Det er derfor viktig å kunne motivere de ytterligere ved å være på med på en bransjehappening som VVS-dagene, påpeker Johnsen.

Her finner de nær sagt hele bransjens leverandører samlet, og kan få presentert nyheter, og de kan høre om spennende produkter, teknologi og løsninger. Lærlingene jobber med mange ulike produkter i dag, men det å kunne se og oppleve enda flere leverandører, blir garantert spennende og interessant.
 

Egen stand på messen

- Vi skal også en egen stand på messen, så alle lærlingene og våre medlemsbedrifter som har tatt turen til VVS-dagene skal selvfølgelig innom oss og hilse på. Her vil de bli servert vafler og noe annet godt å bite i, sier Tunheim. 

- Dette er en dag vi har gledet oss til lenge, det blir morsomt å samle en så stor gjeng engasjerte og nysgjerrige lærlinger. Disse er fremtidens rørleggere, gjentar Birgitte Tunheim og Kai Johnsen avslutningsvis.