Haaland AS etablerer selskapet Haaland Romerike AS med adresse rett ved Gardermoen. Selskapet har fått med seg Stian Kverneng og Tom Hauger på laget og eiersiden. -Det er sikkert mange som stusser over at vi etablerer oss på Østlandet, men dette har vi stor tro på, sier konsernsjef Espen Haaland.

I tillegg til Hauger og Kverneng vil det fra 1.februar begynne to rørleggere, og ytterligere to personer skal ansettes i løpet av mars måned.

Tøft marked

Konsernsjef Espen Haaland sier til Rana Blad i forbindelse med etableringen, at nå skal konsernet inn i det kanskje mest kompetitive markedet i landet og slåss med de tøffeste aktørene som er der ute.
– Målsettingen er å vokse til å bli en betydelig aktør i regionen, men at det skal skje under god kontroll og vekst. Vi tilpasser oss markedet og mulighetene, og bygger vår bedriftskultur ut fra det, sier Haaland.

Stian Kverneng flyttet fra Mo i Rana i 2002, og har jobbet i byggebransjen i Oslo-området siden. Han har vært daglig leder hos HTH prosjekt de siste 14 årene, og vært med på å bygge opp en avdeling med en omsetning på 200 millioner og 35 ansatte, og har et stort nettverk i bransjen. Nå blir han daglig leder i det nyopprettede Haaland-selskapet.

Sammen med Tom Hauger, med 31 års erfaring fra VVS-bransjen, og 15 år i prosjektmarkedet ønsket han å starte opp for seg selv.  Hauger har lang fartstid i rørbransjen, og har hatt lederansvar i mange store og sentrale rørleggerbedrifter som GK, CM Mathisen, og Flow Mesingeset AS. Hauger blir prosjektleder og faglig leder for rør i det nye selskapet.
- Vi skal være en tverrfaglig aktør for å kunne betjene det prosjektmarkedet etterspør mer og mer, og er allerede i gang med å se etter avdelingsledere for elektro og ventilasjon, sier Hauger.
- Som en konsekvens av det skal vi også være totalentreprenør på baderom, og har meldt oss inn Bademiljø for å kunne yte den beste servicen ovenfor forbrukermarkedet i vårt nedslagsfelt. Vi skal også bygge et showrom som vi kan invitere både forbruker og proff kunder til.

Gir en flying start
Kverneng kjenner godt til Haaland-familien fra tiden i Rana, og har fulgt selskapets utvikling fra sidelinjen. Hauger kjenner også til Espen Haaland fra før gjennom bransjetreff i rørbransjen.
- Det var en av grunnene til at jeg fikk en ide om å kontakte Haaland konsernet for en mulig etablering i denne regionen, sier Hauger.
- At Stian og jeg kom i kontakt med hverandre andre, var også veldig tilfeldig, men når vi først begynte å prate sammen, falt mange brikker på plass, og vi har vært sammen om dette prosjektet fra starten av.

– Haaland er et selskap som har fått til svært mye. Selskapet har verdiene, kulturen og den nordnorske spiriten.  Det er en sterk organisasjon med gode systemer og rutinerte, kunnskapsrike medarbeidere, sier Kverneng.
Samtidig er det en fordel å ha en stor aktør i ryggen når man starter opp.
– Haaland har god likviditet og kan stille garantiene som de store entreprenørene krever. Det å starte fra «scratch» er vanskelig. Haaland har den tyngden som skal til, sier Kverneng videre.



Konsernsjef Espen Haaland i Haaland AS[/caption]

Store muligheter
For Haaland passet henvendelsen bra. Der hadde man allerede sett for seg å opprette et selskap for å ta seg av oppdrag rundt i «grisgrendte strøk» i Nord-Norge.
– Det har vi funnet ut er umulig med utgangspunkt i Mo i Rana, det er ikke noe enklere i Mosjøen og det er også ganske utfordrende i Bodø. Derfor hadde vi funnet ut at det enkleste var å etablere seg på Gardermoen, forteller Espen Haaland til Rana Blad.

Men da han ble kontaktet av Kverneng og Hauger ble det klart at satsingen skulle være større. De blir en totalteknisk leverandør i området - kanskje med en egen avdeling som tar seg av de nevnte oppdragene i Nord-Norge. Mulighetene i Gardermoen-området ser de på som store.
– Det er ekstremt mye som skal bygges de kommende årene. Ekstremt er helt riktig ord å bruke. Det er tusen på tusenvis av boliger - rundt 15.000 boliger skal bygges innenfor en kjøretid på 40 minutter, sier Hauger.
– Det der er grovt. Det bygges overalt, sier Haaland som selv har god oversikt over dette.

– Vi tror det er plass for Haaland-kulturen sørpå, samtidig som Stian og Tom tilfører konsernet mye nytt med sine erfaringer fra området. Vi har med oss de rette folkene, nå er det bare hardt arbeid som står foran oss, sier driftsdirektør Therese Jürgensen som jobber med alle Haaland-selskapene, og dermed også bistår Haaland Romerike.

Haaland

Haaland.konsernet er i dag etablert i Mo i Rana, Bodø, Fauske og Mosjøen. Fra 1. februar er de også på plass på Gardermoen. Konsernet hadde i 2019 en omsetning på 252 millioner kroner, og et resultat før skatt på nærmere 63 millioner kroner.