– I sommer har jeg båtferie langs den norske og svenske kysten sammen med mine to barn på 4 og 8 år, samt min kjære kone. Vi elsker å være i båt og nyte den fantastiske skjærgården og livet rundt. Det går mye i grilling, jollekjøring og annen sommerkos. I går lå vi i Kostersund og tok makrell fra båten – det blir ikke mer kortreist mat enn det. For oss handler sommeren om å nyte «nasjonalparken» rundt Hvaler og videre ned svenskekysten, sier Baardson.

Til daglig jobber han med markedsføring, nettbutikker, servicesentre og kundeopplevelser i Brødrene Dahl. Han har snart jobbet fire år i selskapet og har tidligere jobbet for Bademiljø.
 

Slapper av med gode bøker

Selv om han bruker sommeren til å nyte livet, er Baardson opptatt av å holde seg oppdatert på fag og bransje.

– Jeg synes det er koselig med bøker og film, og ser gjerne smale dokumentarfilmer på NRK2 som gir lærdom. Jeg leser selvfølgelig alt på VVSForum, men liker også å fordype meg i faglitteratur eller god krim. Nå leser jeg «Radical Focus», som handler om hvordan man bygger team for prosjekter innen netthandel og digital interaksjon.

– Jeg legger jobben på hylla, men fyller likevel på med kompetanse, sier han.

Opptatt av forutsigbarhet i bransjen

Selv om han nyter sommerferien, følger Baardson med på internasjonale forhold som kan påvirke bransjen.

– Vi er ikke uberørt av de internasjonale markedene og bevegelsene der. Vår jobb er å skape forutsigbarhet for kundene. Om du er gravoperatør eller rørlegger, er du avhengig av trygge samarbeidspartnere. Vårt bidrag er å sørge for at vi alltid har de mest effektive og innovative løsningene.

– Vi jobber nært med leverandørene for å sikre dette. I et utfordrende marked er det viktig å gjøre kundene gode sammen med leverandørene. Dette er noe vi er opptatt av i flere fora i bransjen. Alle er opptatt av trygghet og forutsigbarhet. Vi sørger for god logistikk slik at entreprenørene kan være mest mulig ute å jobbe, sier han.

Åpner døgnåpne servicesentre

Baardson forteller at jobben hans handler om å tilrettelegge for fleksibilitet for kundene.

– Allerede i dag kan kundene bestille frem til kl. 18.00 og få varene levert innen kl. 07.00 neste morgen. Vi vet kundene setter stor pris på denne fleksibiliteten. Nå har vi også åpnet for selvbetjent handel. En annen ting vi jobber med er døgnåpne butikker, slik at kundene kan hente varer døgnet rundt.

– Det handler ikke bare om å ha tilgang på produkter om noe skulle gå galt om natten, men også om å tilrettelegge for kunder som skal levere barn i barnehage eller annet. For oss handler dette om effektivitet, innovasjon, fleksibilitet og forutsigbarhet. Vi skal være en god samarbeidspartner med leverandørene, men også hjelpe kundene med å holde sine løfter. Det er derfor jeg synes det er morsomt å lede denne satsningen i Brødrene Dahl.

Men har du fått tatt deg et bad i sommer?

– Jeg er ikke tøff på å bade, men siden kone og barna er veldig aktive badere, må jeg kaste meg i sjøen en gang iblant, avslutter Baardson.