Som en del av satsingen har grossisten ansatt salgsingeniør Peter K. Nilsen, som har med seg mer enn 20 års erfaring i festemiddelbransjen i ryggsekken. Nilsen skal sørge for å konseptualisere arbeidet og bidra til å heve kompetansen hos selgerne, samt være et bindeledd mellom leverandøren og egen organisasjon og bistå i prosjekter. 

– Det finnes ikke en pumpe som ikke skal monteres fast eller et rør som ikke skal festes. Dette er et svært stort produktområde de fleste aktørene i bransjen har behov for daglig. Vi skal sørge for at de alltid får de riktige produktene til riktig tid, sier han til VVSforum. 

Et behov i markedet

Nettopp behovet i markedet og Ahlsells ønske om å bistå til en mest mulig enkel og lønnsom hverdag for sine kunder, er bakgrunnen for det omfattende samarbeidet med Fischer Norge om festemateriell og installasjonssystemer, forteller markedssjef Hallvar Døhlie Hjermann.

– Vi har en klar ambisjon om å ta markedsandeler innenfor dette produktområdet, og er veldig glade for at vi har fått med oss Peter på laget. De siste ukene har vi bygget kompetanse i salgsorganisasjonen vår, både gjennom den erfaringen Peter og salgsapparat besitter, og den kompetansen Fischer har bygd i Norge og Danmark.  

Saken fortsetter under bildet:

Fishers leverer komplette modulbaserte systemer og festemateriell for ethvert behov, som nå blir hyllevarer i Ahlsells butikker landet over. 

Prosjekteringssortiment

Fischer Norge AS er en del av det tyske Fischer-konsernet, grunnlagt i 1948, og tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester innenfor innfestning og rørsystemer. Målgruppen er aktører i ulike sektorer, som boligbygging, infrastruktur, industri og energi.

Det er Fischers installasjonssystem og som partnerne nå skal rulle ut i det norske markedet, og de har i den anledning lagd en katalog med beskrivelser av produkter og anvendelsesområder.

– Fischer leverer tre ulike kategorier av fastemateriellet, med et produktspekter som i sum dekker alt fra de lette og enkle innfestningene til å tåle store, massive belastninger. I starten vil ha fokus på det midterste segmentet, som favner de universale løsningene vi finner mest av i alle kontorbygg.

Lanseringen vil finne sted under VVS-dagene, der både Fischer og Ahlsell vil være representert på grossistens stand. I løpet av høsten vil Ahlsell rulle ut standardproduktene i alle sine butikker.  

– Kunsten er å bygge en struktur som skal matche det kundene vil ha. Samtidig som dette skal være et butikksortiment, er det et prosjektdrevet marked vi henvender oss til.

– Dette er ikke bare produkter du kan ta med deg i lomma eller i en bærepose. Vi er helt avhengig av å ha et veldig godt logistikkapparat på baksiden.
 

Saken fortsetter under bildet:

Ahlsell har ansatt den erfarne salgsingeniøren Peter K. Nilsen (til venstre) som følge av satsingen på festemateriell. Bildet er fra samlingen med over 20 selgere fra  Ahlsell og Fischer sitt salgsapparat i Norge som et ledd i kompetansebyggingen. Til høyre Frank Gullaksen fra Fischer Norge. 
Key Account Manager

Stort fokus på kompetanse

Like viktig som et bredt produktspekter og stor tilgjengelighet, er å tilby kompetanse og tett oppfølging av kundene.

– Ja, kundene skal få den supporten de ønsker gjennom våre butikker, understreker Døhlie Hjermann. – Nettopp den ingeniørkompetansen Fischer besitter i Tyskland, og hvordan selskapet har bygd opp strukturen i Norden, var en viktig årsak til at vi valgte nettopp dem som samarbeidspartner.  

Ahlsell har plukket ut et lag med spesialselgere til å betjene markedet, hvor det er gjennomført samlinger med Fischer-representanter for å overføre kompetanse og bygge lagfølelse og entusiasme.

– VI har en plan på hvordan vi skal utføre den kompetansehevingen både på produktene i seg selv, men også utvikle kundene til å bli enda bedre på installasjonssystemet. 

Tekniske fordeler

Nilsen trekker fram den tekniske, montasjemessige fordelen installasjonssystemet har ved at Fischer har valgt å beholde trykk- og vrimutteren, som er et savn i markedet.

– En tid var det fokus på at løsningen dro opp kostnadene, men det er nå en erkjennelse om at den slett ikke er kostbar om man ser på hva man får igjen for investeringen over tid. Dessuten får man jo nå alt Ahlsell står for «på kjøpet»; med salgsapparatet, logistikken, alle produktene som skal inn i systemet, kompetansen, servicen, oppfølgingen etc.

– Her får man ikke bare tilgang til alle produktene på samme sted, men får også et velfungerende apparat i ryggen!